Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Knuffie

En? Heb je al een Knuffel contact gevonden? Vraagt mijn zoon langs zijn neus weg.
De vraag verraste me wel een beetje. Een directe vraag ivm mijn intieme leven had ik van hem niet direct verwacht.
Het verraste me dat ik zo verrast was door deze vraag op zich. Wat voor velen de evidentie zelve is, want dat was het voor mij ook in een vorig leven, is het nu echt niet. Mijn knuffel contact beperkt zich tot mijn kat. Er zit iets heel tegenstrijdig in het voorstellen van de nieuwe reglementeringen in verband met covid wat de alleenstaanden betreft.
Onder de term alleenstaanden wordt er toch verondersteld dat je alleen staat. Wat betekent dat je geen partner hebt. Alleen wonenden zou in dit geval een betere woordkeuze zijn. Alleenstaand is zonder partner. Alleenwonenden is niet noodzakelijk alleenstaand.
De vooroordelen zullen er altijd zijn. Vandenbroucke zei het nadrukkelijk.
" Alleenstaanden hou u bij 1 knuffel contact" . Ik moest erom lachen. Daar was het weer, het vooroordeel dat alleenstaanden er meerderen contacten op nahouden. Terwijl de meesten nog niet 1 knuffel contact hebben.
Een nota als zijnde... Zij die in een huwelijk zitten moeten zich "ook" beperken tot 1 knuffel contact. Daar wordt als vanzelfsprekend vanuit gegaan. Maar laten we nu toch eens eerlijk wezen, ook voor alle scheefpoepers in deze tijden is het hard. Of mag dat niet gezegd worden want trap je dan tegen de Hoeksteen van het Heilige Huisje. Oeps sorry.. Te laat !
© A Waegeman op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.