Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

170 Hits

Publicatie op:
Kleur bekennen

Meer dan een jaar zijn we wereldwijd in de weer met het bestrijden van corona. Dagelijks is er er op radio en tv en in de kranten zoveel aandacht voor de pandemie dat het mij zo langzamerhand de neusgaten uit komt. Iedere beslissing van de overheid wordt aangevochten dan wel van kritiek voorzien binnen praatprogramma’s op tv. Het lijkt erop dat de angst regeert en heel Nederland het beter weet. Zo lees ik vandaag dat coronadeskundigen binnen het UMCG het Field-lab experiment met vijfduizend bezoekers bij de voetbalwedstrijd Nederland-Letland een verkeerde boodschap vinden. Ik denk dan: maak je niet druk en duim voor een overwinning. 

Pff, zoveel meningen. Daar kan die van mij ook wel bij: gooi de terrassen open.  De horeca heeft bewezen dit coronaproof te kunnen regelen. De angst voor overlast door drankmisbruik is een drogreden van het kabinet om de openbare orde te handhaven en de boel op slot te houden. Want waarom hoor ik niemand over het openen van de terrassen voor het nuttigen van alleen alcoholvrije dranken en een lekker portie bitterballen? Dan blijft immers niets over van het argument drankmisbruik. Een terrasje pakken, wat zal dat heerlijk zijn. Er is in deze crisistijd geen mooiere manier om weer wat kleur op de wangen te krijgen. 


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kleur bekennen"

© Eelco Visser
26.03.21
Feedback:
Een beetje kort, maar wel je punt gemaakt.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel