Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Kippenvel

Zorg voor mijn auto, koop ik in bij een erkende garage. Ik maakte telefonisch een afspraak. Ik kon mijn wagen de volgende ochtend al vroeg brengen.

“Wat mankeert eraan?”, vroeg de receptionist aan de balie bezorgd. “Hij is de laatste tijd wat traag”, antwoordde ik. “En soms is hij de weg kwijt.”
“Waarschijnlijk ouderdomsverschijnselen”, zei de receptionist. ”De monteur moet direct maar even zelf een diagnose stellen.”

Ik wierp vanaf mijn plek voor de balie een blik in de werkplaats. Daar liepen allemaal mannen rond in smetteloze blauwe overalls en handschoenen aan. Hier en daar stond een brug met een auto erop. Die auto’s waren met kabels en slangen verbonden met computers en meetapparatuur. De mannen draaiden ergens aan, onder de motorkap. Ondertussen hielden ze de meters nauwlettend in de gaten.

Mijn auto werd op de brug gereden en aangesloten op de apparatuur. Maar liefst drie mannen gingen met mijn auto aan de slag. Dit was het laatste wat ik van mijn auto te zien kreeg. De deur van de werkplaats klapte dicht. “Ik bel altijd even, als we iets ernstigs vinden”, sprak de receptionist geruststellend.

Thuis nestelde ik me bij de telefoon. Plotseling ging de telefoon. Het was de receptionist. “ Mijnheer, U hebt een zeer gevoelige wagen”, zo klonk het aan de andere kant van de lijn. “Uw wagen zit vol met sensoren. Het zijn de ogen en oren van de auto! Een aantal van die sensoren is kapot. Neem nou de navigatiesensor. Uw wagen dacht dat hij op weg was naar Groningen , maar hij reed naar Maastricht.”
“Dus hij kan ook al denken?”, vroeg ik onnozel. De receptionist ging daar niet op in. “Wat de traagheid betreft, ligt de fout bij U zelf. Trap het gaspedaal gerust ietsje dieper in!”

Ik was opgelucht dat er niets ernstigs aan de hand was.“En de rekening?”, vroeg ik . “Zevenhonderd euro en tien cent”, zei de receptionist. “Het is nog een prima wagentje en hij kan er weer een jaar tegen.” Bij het horen van dat bedrag, geloofde ik eerst mijn eigen sensoren niet. Toch scheen ik het goed gehoord te hebben zevenhonderd euro en tien cent. Ik kreeg kippenvel en mijn haren gingen spontaan overeind staan!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 542
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster