Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Kim & Don en een Chinese hoax

Jeetje, wat is er de afgelopen maanden veel gebeurd in de wereld. Al die forces of nature, het houdt maar niet op, de ene ramp na de andere. Maar, wees gerust, volgens een bepaald clownachtig figuur, die Stephen King graag in zijn film zou hebben, bestaat klimaatverandering niet. ‘There’s nooooh such thing as climate change, hoor je het ‘m zeggen? It’s aaaaaall bullshit and a veeeeery expencive Chinese hoaaaaax.’ Huh!?

Hiermee kom ik op de kern van mijn verhaal, over wat mij toch het meeste intrigeert en irriteert.
De twee allergrootste, (I quote, geestelijk gestoorden) forces of nature. De president van The USofA Trump en die andere, niet minder gestoorde, uit Noord-Korea, Kim Jung-un. Bij allebei trekken spontaan mijn tenen krom, zodra ik die koppen zie. Bij Trump, is het iets erger omdat hij er ook eens bij praat. Ik geloof niet dat ik die uit Noord-Korea ooit een woord heb horen zeggen. Maar goed Trump, alias Pipo de clown, sprak weer stevige woorden.
Totale vernietiging, tot as vergaan, raketman, een suïcidale missie….bladiebladiebla.
Het kwam allemaal uit zijn enge mond, samen met dat irritante handje, wat onophoudelijk het oké teken aangeeft. Voor de slechtziende onder ons, brengt hij zijn hand daarbij ook steeds mee naar voren.
Alsof hij met een dartpijl een bulls-eye wil gooien.

Dan Kim Jung-un, alias de tuimelaar, ziet dit alles met een vorsende blik en armen over elkaar geslagen, aan. Zoals een groot en daadkrachtig leider, betaamt. Deze man is net zo’n poppetje wat niet om te gooien is en, wanneer je het een duw geeft, na een hoop gewiebel weer op zijn plek terugkomt.
Ook hij uitte krachtige taal, hel en verdoemenis, geestelijk gestoorde, dementerende ouwe zak, jullie willen oorlog…je kent dat wel. Hij laat alleen wel het woord voor zich voeren, anders doet hij zijn daadkrachtige en zwijgzame imago geen eer aan. Schiet ondertussen hier en daar een raketje af en de provocatie is weer compleet.
Maar goed, voorlopig zitten we er mooi mee. Twee van die nono’s, die op een kleuterschoolniveau, aan het bekvechten zijn over wie de grootste leuter heeft. Aan de ene kant een roepende en krijsende clown, over wat hij allemaal wel niet kan en zal gaan doen, en aan de andere kant die zwijgzame tuimelaar, die daaropvolgend woord bij daad voegt en er gewoon een paar het luchtruim in knalt. Mochten we nu niet met z’n allen naar de klote gaan door die Chinese Hoax, is de kans heel groot, dat het alsnog opgelost wordt door een clown en een tuimelaar.

PS, wordt vervolgd…eerst nog snel even een tripje naar Nambia. Ik hoorde dat de Covfefe daar zo voortreffelijk smaakt, deze tijd van het jaar.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 849
(Gemiddelde waardering 5 met 5 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten