Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Inzendingen: 660
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Kim & Don en een Chinese hoax
© Nance vd Ruit op .
Aantal hits: 1113

Jeetje, wat is er de afgelopen maanden veel gebeurd in de wereld. Al die forces of nature, het houdt maar niet op, de ene ramp na de andere. Maar, wees gerust, volgens een bepaald clownachtig figuur, die Stephen King graag in zijn film zou hebben, bestaat klimaatverandering niet. ‘There’s nooooh such thing as climate change, hoor je het ‘m zeggen? It’s aaaaaall bullshit and a veeeeery expencive Chinese hoaaaaax.’ Huh!?

Hiermee kom ik op de kern van mijn verhaal, over wat mij toch het meeste intrigeert en irriteert.
De twee allergrootste, (I quote, geestelijk gestoorden) forces of nature. De president van The USofA Trump en die andere, niet minder gestoorde, uit Noord-Korea, Kim Jung-un. Bij allebei trekken spontaan mijn tenen krom, zodra ik die koppen zie. Bij Trump, is het iets erger omdat hij er ook eens bij praat. Ik geloof niet dat ik die uit Noord-Korea ooit een woord heb horen zeggen. Maar goed Trump, alias Pipo de clown, sprak weer stevige woorden.
Totale vernietiging, tot as vergaan, raketman, een suïcidale missie….bladiebladiebla.
Het kwam allemaal uit zijn enge mond, samen met dat irritante handje, wat onophoudelijk het oké teken aangeeft. Voor de slechtziende onder ons, brengt hij zijn hand daarbij ook steeds mee naar voren.
Alsof hij met een dartpijl een bulls-eye wil gooien.

Dan Kim Jung-un, alias de tuimelaar, ziet dit alles met een vorsende blik en armen over elkaar geslagen, aan. Zoals een groot en daadkrachtig leider, betaamt. Deze man is net zo’n poppetje wat niet om te gooien is en, wanneer je het een duw geeft, na een hoop gewiebel weer op zijn plek terugkomt.
Ook hij uitte krachtige taal, hel en verdoemenis, geestelijk gestoorde, dementerende ouwe zak, jullie willen oorlog…je kent dat wel. Hij laat alleen wel het woord voor zich voeren, anders doet hij zijn daadkrachtige en zwijgzame imago geen eer aan. Schiet ondertussen hier en daar een raketje af en de provocatie is weer compleet.
Maar goed, voorlopig zitten we er mooi mee. Twee van die nono’s, die op een kleuterschoolniveau, aan het bekvechten zijn over wie de grootste leuter heeft. Aan de ene kant een roepende en krijsende clown, over wat hij allemaal wel niet kan en zal gaan doen, en aan de andere kant die zwijgzame tuimelaar, die daaropvolgend woord bij daad voegt en er gewoon een paar het luchtruim in knalt. Mochten we nu niet met z’n allen naar de klote gaan door die Chinese Hoax, is de kans heel groot, dat het alsnog opgelost wordt door een clown en een tuimelaar.

PS, wordt vervolgd…eerst nog snel even een tripje naar Nambia. Ik hoorde dat de Covfefe daar zo voortreffelijk smaakt, deze tijd van het jaar.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Kim & Don en een Chinese hoax"

Geschreven door Nance vd Ruit . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !