Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Kijkdoos

De Kijkshop is failliet. Ze hebben het veel langer volgehouden dan ik ooit had gedacht. Is er een verband met het uitsterven van de laatste digiweigeraars? Ik denk het. Kijkshop had een revolutionair concept, was de eerste niet-virtuele webwinkel en daarmee een trendsetter, lang voordat de eerste online shops live gingen. Je kon er veilig voor opdringerige verkopers langs vitrines kuieren en je vergapen aan de onbereikbaar achter een dik glazen scherm uitgestalde koopwaar. Keuze maken, bonnetje invullen, door naar de kassa en na geslaagde betaling verdwijnt de medewerker naar het magazijn om even later terug te keren met het door jou bestelde artikel. Het concept is ten onder gegaan aan de vergelijkbare werkwijze die van de webwinkels zo’n succes maakt: kijken, kijken en heel soms kopen. Fleurige plaatjes en één landelijk distributiecentrum zijn nu eenmaal veel goedkoper dan echte producten in ieder filiaal aanhouden, waar je ook nog niet eens aan mag komen. Op de markt met kramen kun je het aanbod tenminste zelf keuren door in het fruit te knijpen, aan de bloemen te ruiken, de stof te voelen, je tong bij het proeven van de kibbeling te verbranden en de handelaar tot een handeltje te dwingen: veertien cent per stuk, zeven voor een euro. Dat is toch mooi verdiend! De Kijkshop formule had van beide wat en werd daardoor dubbelslachtig. Dat is trouwens iets wat je staande voor de kleurrijke etalages van de lonkende leden van het oudste beroepsgilde ter wereld ook in de gaten moet houden!

3 februari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 354
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten