A Waegeman

Keuzestress

© A Waegeman op 23.11.2021.

Keuzestress

Niet kunnen kiezen. Iedereen heeft er al eens last van. Erger wordt het wanneer je stress krijgt van anderen hun keuzestress. Het beste lijkt mij om op voorhand een lijstje te maken met wat je wil. En proberen om zich daar ook aan te houden. Dat zorgt voor duidelijkheid en tijdwinst.
Neem nu dat koppeltje bij de bakker zonet. Alle tijd van de wereld. Elke aankoop gaat gepaard met communicatie, wat je alleen maar kan toejuichen binnen een relatie. We nemen een brood. Het mag zoet. Suiker, rozijnenbrood? Of doen we toch maar een gewoon wit. Ze kijken elkaar zoet aan en beslissen. Het wordt een suikerbrood.
We kunnen dan misschien ook nog wat gewoon brood meenemen? Alweer verzeilen ze in een soort van overleg met blikken. Maar dan kunnen we net zo goed wat pistolets nemen toch? Ja dat is beslist. Het worden pistolets. Hoeveel nemen we er dan best? 5? Ja 5 is goed. Dat gaat vlotjes.
Wit? Vraagt de vriendelijke verkoopster met kauwgom in de mond. De kauwbewegingen versnellen een beetje, verder is er niets op te merken over haar grenzeloos geduld.
Heb je alleen maar witte pistolets?
Née hoor. De mand staat op een strategisch goed zichtbare plaats zodat de verschillende soorten pistolets duidelijk zichtbaar zijn voor zij die erin geïnteresseerd zijn.
Het is duidelijk dat die kerel van het koppel dat niet echt is, anders had hij zowiezo de vraag niet gesteld.
Nee hoor, er zijn ook donkerbruine en lichtbruine als je wil.
Ik heb liefst de bruine. Doe maar de bruine. Ik hoor nu voor het eerst een zekere vastberadenheid in zijn stem. Ik schrik er zelfs een beetje van als stille getuige.
De winkel juffrouw telt luidop. Een, twee, drie.... Haar hand gaat naar de vierde grijpensklare pistolet tot plots iets heel onverwachts gebeurd.
De jonge vrouw die de kerel vergezeld zegt plots. Ik lust liever witte pistolets. De winkeljuffrouw stopt even met kauwen. Ik kijk het koppel met enige spanning aan als van... Gaat deze hele discussie nu opnieuw beginnen?
Alstublieft mensen.. Ik moet enkel een klein zemelen, ik weet wat ik wil!
De kleine onderbreking is vrij snel opgelost. Okee neem er dan nog 2 witte pistolets bij, als je graag een witje eet, zegt hij liefdevol.
Een zekere stress valt bij me weg.
We willen ook graag wat kip curry. En ook nog wat prépare. Ze onderhandelen nog even over het derde potje. Het wordt krab.
Het gelukzalige moment is daar. Hij neemt zijn portefeuille. Een teken dat de bestelling compleet is en dat het weldra mijn beurt is.
Klein intens gelukmomentje na het aanschouwen van keuzestress in combinatie met begripvolle liefdevolle onderhandelingen.
Een aanrader voor iedereen.. . Maak op voorhand je boodschappenlijstje. Dank u.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  24.11.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Met plezier gelezen. Voor mij trouwens meer een column dan een cursiefje.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 451
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

5S werkplekorganisatie, druk 2 - Bert Teeuwen

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.