• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Column
  Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Keuzestress

Publicatie: 23 november 2021

Keuzestress

Niet kunnen kiezen. Iedereen heeft er al eens last van. Erger wordt het wanneer je stress krijgt van anderen hun keuzestress. Het beste lijkt mij om op voorhand een lijstje te maken met wat je wil. En proberen om zich daar ook aan te houden. Dat zorgt voor duidelijkheid en tijdwinst.
Neem nu dat koppeltje bij de bakker zonet. Alle tijd van de wereld. Elke aankoop gaat gepaard met communicatie, wat je alleen maar kan toejuichen binnen een relatie. We nemen een brood. Het mag zoet. Suiker, rozijnenbrood? Of doen we toch maar een gewoon wit. Ze kijken elkaar zoet aan en beslissen. Het wordt een suikerbrood.
We kunnen dan misschien ook nog wat gewoon brood meenemen? Alweer verzeilen ze in een soort van overleg met blikken. Maar dan kunnen we net zo goed wat pistolets nemen toch? Ja dat is beslist. Het worden pistolets. Hoeveel nemen we er dan best? 5? Ja 5 is goed. Dat gaat vlotjes.
Wit? Vraagt de vriendelijke verkoopster met kauwgom in de mond. De kauwbewegingen versnellen een beetje, verder is er niets op te merken over haar grenzeloos geduld.
Heb je alleen maar witte pistolets?
Née hoor. De mand staat op een strategisch goed zichtbare plaats zodat de verschillende soorten pistolets duidelijk zichtbaar zijn voor zij die erin geïnteresseerd zijn.
Het is duidelijk dat die kerel van het koppel dat niet echt is, anders had hij zowiezo de vraag niet gesteld.
Nee hoor, er zijn ook donkerbruine en lichtbruine als je wil.
Ik heb liefst de bruine. Doe maar de bruine. Ik hoor nu voor het eerst een zekere vastberadenheid in zijn stem. Ik schrik er zelfs een beetje van als stille getuige.
De winkel juffrouw telt luidop. Een, twee, drie.... Haar hand gaat naar de vierde grijpensklare pistolet tot plots iets heel onverwachts gebeurd.
De jonge vrouw die de kerel vergezeld zegt plots. Ik lust liever witte pistolets. De winkeljuffrouw stopt even met kauwen. Ik kijk het koppel met enige spanning aan als van... Gaat deze hele discussie nu opnieuw beginnen?
Alstublieft mensen.. Ik moet enkel een klein zemelen, ik weet wat ik wil!
De kleine onderbreking is vrij snel opgelost. Okee neem er dan nog 2 witte pistolets bij, als je graag een witje eet, zegt hij liefdevol.
Een zekere stress valt bij me weg.
We willen ook graag wat kip curry. En ook nog wat prépare. Ze onderhandelen nog even over het derde potje. Het wordt krab.
Het gelukzalige moment is daar. Hij neemt zijn portefeuille. Een teken dat de bestelling compleet is en dat het weldra mijn beurt is.
Klein intens gelukmomentje na het aanschouwen van keuzestress in combinatie met begripvolle liefdevolle onderhandelingen.
Een aanrader voor iedereen.. . Maak op voorhand je boodschappenlijstje. Dank u.

WAARDERING

HITS

45

Artikel aangepast: 23-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
24.11.21
Feedback:
Met plezier gelezen. Voor mij trouwens meer een column dan een cursiefje.
Show more