Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 591
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

SinterKerst

| René Marcèl
Sinterklaas is nog maar net weer op de boot vertrokken of Kerst staat al weer voor de deur. Niet alleen voor de deur, ook alle winkels zwaaien Sint met plezier uit en richten hun winkels in volgens de Kerst-normen... het gekke is, dat ik Sint wel vaak heb zien aankomen in Nederland, maar nooit heb zien vertrekken... hij was er gewoon ineens niet meer.

Maar de Kerst-gekte slaat ook ieder jaar bij mij weer toe. Ik vind het geweldig allemaal... de lampjes, de nepbomen, de te dure of te goedkope kadootjes die het niet doen na het uitpakken. Gewoon de hele entourage spreekt mij aan.

Dus ook ik ga naar de Intratuin, omdat ik weer eens zo nodig moest beslissen dat ik dit jaar de nepboom helemaal anders ga aankleden dan vorige jaren. Hoop bling-bling, goud en rood. Prachtig toch? Aangevuld met bijna 500 led-lampjes moet het wel een succes worden dit jaar.

De deuren van de immense winkel staan wagenwijd open, uitnodigend om daar je snippen uit te geven. Al snel hangt er een sfeer van Kerst rondom mij, vergaap me aan de prachtige stalletjes, de enorme bomen die te koop worden aangeboden, maar waarschijnlijk niet snel gekocht worden. Ten eerste om de prijs, maar ook omdat de gemiddelde Nederlander geen plafond heeft dat 4 meter hoog is.

Ik loop verder de winkel in, wurm mij tussen de volle winkelwagentjes door, tot ik plotseling de schrik van mijn kerst-leven krijg; Sinterklaas-artikelen!! Afgeprijsde artikelen welliswaar, maar toch....

Tegelijkertijd flitst het door mijn hoofd... “Sint is nog in het land”... en dat klopt, ik had hem immers ook niet zien vertrekken! En ineens krijg ik het... de klap voor mijn hoofd... de ontnuchtering... Ik word in de maling genomen! Sint en de Kerstman in één winkel... Sint bestaat niet, en erger nog, de Kerstman ook niet! Jarenlang ben ik bedot door beide heren, jarenlang heb ik de meest mooie gedichtjes geschreven om mijn wensen vervuld te krijgen, maar nog nooit, echt nog nooit heb ik gekregen waar ik om vroeg:

“Sint, als het u behaagd,
wellicht is het teveel gevraagd,
Maar kunt u mij geven,
Mijn liefje voor het leven?”

En ook de Kerstman kreeg zijn gedichtjes....

“Lieve Kerstman, mocht u nog denken,
Wat mij dit jaar weer te schenken...
Ik kan u helpen, gewoon maar een idee,
Zou ik wensen voor een prachtige BMW”

Het mocht niet baten... nooit kreeg ik mijn liefje, zelfs de eenvoudige wens voor een mooie auto was teveel, maar nu snap ik het... ‘k ben bedot, bedrogen, voorgelogen...

Volgend jaar doe ik het anders... dan ga ik niet naar Intratuin, maar verwen mijzelf met een retourtje Venus, waar ik dan zelf mijn liefje wel zoek. De BMW blijft dan de wens voor het jaar daarop
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 867

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Geen Laatste Avondmaal

Geschreven door Han Maas. Geplaatst in Kort verhaal.
‘U krijgt een boete.’ ‘Jezus Christus! En dat mag ik zeggen.’ ‘Ik weet niet waar u de arrogantie vandaan haalt, maar die quarantaineregels gelden voor iedereen. U bent met ...
Meer lezen van René Marcèl ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!