Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

SinterKerst

Sinterklaas is nog maar net weer op de boot vertrokken of Kerst staat al weer voor de deur. Niet alleen voor de deur, ook alle winkels zwaaien Sint met plezier uit en richten hun winkels in volgens de Kerst-normen... het gekke is, dat ik Sint wel vaak heb zien aankomen in Nederland, maar nooit heb zien vertrekken... hij was er gewoon ineens niet meer.

Maar de Kerst-gekte slaat ook ieder jaar bij mij weer toe. Ik vind het geweldig allemaal... de lampjes, de nepbomen, de te dure of te goedkope kadootjes die het niet doen na het uitpakken. Gewoon de hele entourage spreekt mij aan.

Dus ook ik ga naar de Intratuin, omdat ik weer eens zo nodig moest beslissen dat ik dit jaar de nepboom helemaal anders ga aankleden dan vorige jaren. Hoop bling-bling, goud en rood. Prachtig toch? Aangevuld met bijna 500 led-lampjes moet het wel een succes worden dit jaar.

De deuren van de immense winkel staan wagenwijd open, uitnodigend om daar je snippen uit te geven. Al snel hangt er een sfeer van Kerst rondom mij, vergaap me aan de prachtige stalletjes, de enorme bomen die te koop worden aangeboden, maar waarschijnlijk niet snel gekocht worden. Ten eerste om de prijs, maar ook omdat de gemiddelde Nederlander geen plafond heeft dat 4 meter hoog is.

Ik loop verder de winkel in, wurm mij tussen de volle winkelwagentjes door, tot ik plotseling de schrik van mijn kerst-leven krijg; Sinterklaas-artikelen!! Afgeprijsde artikelen welliswaar, maar toch....

Tegelijkertijd flitst het door mijn hoofd... “Sint is nog in het land”... en dat klopt, ik had hem immers ook niet zien vertrekken! En ineens krijg ik het... de klap voor mijn hoofd... de ontnuchtering... Ik word in de maling genomen! Sint en de Kerstman in één winkel... Sint bestaat niet, en erger nog, de Kerstman ook niet! Jarenlang ben ik bedot door beide heren, jarenlang heb ik de meest mooie gedichtjes geschreven om mijn wensen vervuld te krijgen, maar nog nooit, echt nog nooit heb ik gekregen waar ik om vroeg:

“Sint, als het u behaagd,
wellicht is het teveel gevraagd,
Maar kunt u mij geven,
Mijn liefje voor het leven?”

En ook de Kerstman kreeg zijn gedichtjes....

“Lieve Kerstman, mocht u nog denken,
Wat mij dit jaar weer te schenken...
Ik kan u helpen, gewoon maar een idee,
Zou ik wensen voor een prachtige BMW”

Het mocht niet baten... nooit kreeg ik mijn liefje, zelfs de eenvoudige wens voor een mooie auto was teveel, maar nu snap ik het... ‘k ben bedot, bedrogen, voorgelogen...

Volgend jaar doe ik het anders... dan ga ik niet naar Intratuin, maar verwen mijzelf met een retourtje Venus, waar ik dan zelf mijn liefje wel zoek. De BMW blijft dan de wens voor het jaar daarop
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 792
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten