Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Keith Richards niet overleden

De Britse Rolling Stones-gitarist Keith Richards is vannacht niet overleden in zijn woonplaats in de VS. Geruchten dat dat anders zou zijn worden door bronnen rondom Richards met klem ontkend. Richards is nog steeds gewoon 73 en verkeert in prima conditie. Beter zelfs dan op zijn 72e verjaardag . Een getal namelijk dat je kunt omdraaien naar 27. Dé bizarre leeftijd waarop een beetje rockartiest het loodje legt en/of zijn of haar gitaar aan de wilgen hangt en daar in sommige gevallen zelfs naast gaat hangen.

Keith Richards werd geboren in 1943 in het Britse Dartford en leerde zichzelf gitaar spelen. Al op jonge leeftijd vertoont hij een grote interesse in rock- en bluesmuziek, een interesse die collega zanger en frontman van The Rolling Stones, Mick Jagger deelt. Jagger, inmiddels 74 leeft tot op de dag van vandaag ook nog steeds..

Alcohol- en drugsmisbruik

In 1962 treedt Richards voor het eerst op met The Rolling Stones. De groep wordt al heel snel succesvol, en de hits volgen elkaar in een hoog tempo op. Richards schreef onder andere de gitaarriffs voor (I can’t get no) Satisfaction, Paint It, Black en Jumping Jack Flash, wereldwijde hits die de groep geen windeieren legde en ze treden nog steeds op.  Gezien de  voortschrijdende techniek in de bloedtransfusie-wereld is de kans aannemelijk dat dat in de toekomst nog wel een keer zal gebeuren.
Daarbij komt ook nog eens dat hij ,73 of niet, in zijn eentje al enkele decennia een complete sigarettenfabriek draaiende houdt.
Al járen lang wordt de beroemde gitarist achtervolgd door hardnekkige verhalen en geruchten over intensief alcohol- en drugsmisbruik, en de sigarettenfabriek die Richards zo feestelijk in zijn eentje draaiende houdt, schijnt het hart vast te houden.

Kortom; Richards is bij het ter perse gaan vannacht niet overleden in zijn woning in het Amerikaanse Connecticut, bijgestaan door zijn vrouw en kinderen. Necrologieën, massaal huilende fans, wekenlang durende films en oude optredens van Richards, niet te voorkomen in memorials en op elke straathoek brandende waxinelichtjes en knuffels, blijven dan ook wereldwijd uit in journaals en op sociale media.
Richards kon op 18 december vorig jaar, nog zijn 73-ste verjaardag vieren. De muziekwereld beseft met een harde klap dat die dag nooit meer terugkomt. ..
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 671
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Reacties   

# En.....nummer 22 17-08-2017 12:55
Oh, he is still alive. Maar..is Andre Hazes - die oude zuiplap, dove zanger van het echte nederlands volkslied en wel dood dan? Ik twijfel nu ook aan de dood van Heintje Davids en JC uit Bethlehem.. help mij uit deze dood vragen..
Melden aan beheerder
# EnRon van GELLEKOM 17-08-2017 13:52
Doodgaant. Zeg eens eerlijk nummer 22 Heb jij u daar wel eens van gehoord?Ik mag jou aanspreken, want jij bent kenner, nu een hele eerlijke vraag: Ga je nu ook meedoen met Densing wis de Deceased ?
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…