Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Keith Richards niet overleden

De Britse Rolling Stones-gitarist Keith Richards is vannacht niet overleden in zijn woonplaats in de VS. Geruchten dat dat anders zou zijn worden door bronnen rondom Richards met klem ontkend. Richards is nog steeds gewoon 73 en verkeert in prima conditie. Beter zelfs dan op zijn 72e verjaardag . Een getal namelijk dat je kunt omdraaien naar 27. Dé bizarre leeftijd waarop een beetje rockartiest het loodje legt en/of zijn of haar gitaar aan de wilgen hangt en daar in sommige gevallen zelfs naast gaat hangen.

Keith Richards werd geboren in 1943 in het Britse Dartford en leerde zichzelf gitaar spelen. Al op jonge leeftijd vertoont hij een grote interesse in rock- en bluesmuziek, een interesse die collega zanger en frontman van The Rolling Stones, Mick Jagger deelt. Jagger, inmiddels 74 leeft tot op de dag van vandaag ook nog steeds..

Alcohol- en drugsmisbruik

In 1962 treedt Richards voor het eerst op met The Rolling Stones. De groep wordt al heel snel succesvol, en de hits volgen elkaar in een hoog tempo op. Richards schreef onder andere de gitaarriffs voor (I can’t get no) Satisfaction, Paint It, Black en Jumping Jack Flash, wereldwijde hits die de groep geen windeieren legde en ze treden nog steeds op.  Gezien de  voortschrijdende techniek in de bloedtransfusie-wereld is de kans aannemelijk dat dat in de toekomst nog wel een keer zal gebeuren.
Daarbij komt ook nog eens dat hij ,73 of niet, in zijn eentje al enkele decennia een complete sigarettenfabriek draaiende houdt.
Al járen lang wordt de beroemde gitarist achtervolgd door hardnekkige verhalen en geruchten over intensief alcohol- en drugsmisbruik, en de sigarettenfabriek die Richards zo feestelijk in zijn eentje draaiende houdt, schijnt het hart vast te houden.

Kortom; Richards is bij het ter perse gaan vannacht niet overleden in zijn woning in het Amerikaanse Connecticut, bijgestaan door zijn vrouw en kinderen. Necrologieën, massaal huilende fans, wekenlang durende films en oude optredens van Richards, niet te voorkomen in memorials en op elke straathoek brandende waxinelichtjes en knuffels, blijven dan ook wereldwijd uit in journaals en op sociale media.
Richards kon op 18 december vorig jaar, nog zijn 73-ste verjaardag vieren. De muziekwereld beseft met een harde klap dat die dag nooit meer terugkomt. ..
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 536
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.