1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Kat en zak

Publicatie op : 01-06-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kat en zak

189 Hits.

Nederland komt woorden tekort om Sywert van Lienden aan het kruis te nagelen. Deze opiniemaker heeft €9,2 miljoen overgehouden aan zijn mondkapjesdeal met de overheid. Hij geeft het eerlijk toe. Zijn twee maten hebben ook een flinke duit, circa €5 miljoen, aan de handel in deze wegwerpartikelen verdiend. Alle ophef begrijp ik niet. Wat is een opiniemaker anders dan een praatjesmaker? Is het niet juist hun beroep om zodanig te handelen en te spreken dat anderen zich een mening vormen dan wel in hen gaan geloven? En hebben praatjesmakers ons niet allang geleerd dat ‘praatjes wel degelijk gaatjes vullen?’ Want wat te denken van deze klap op de vuurpijl: de mondkapjes met een waarde van €100 miljoen die door Van Lienden en zijn andere partners in crime aan de overheid zijn verkocht, zijn afgaande op informatie op internet vanwege gezondheidsrisico’s nooit gebruikt. Dat moet je Van Lienden en co dan meegeven: zij waren volstrekt eerlijk over hun handel. Het waren echte wegwerpartikelen. Wil iemand die aan de touwtjes trekt en gemeenschapsgeld over de balk heeft gesmeten zich daar eens druk over maken? 

En voor het overige: al die opiniemakers, -peilers, spindokters, influencers en nog meer van die praatjesmakers gewoon een tijdje weren van de buis. Wordt het toch nog een leuke zomer. 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.06.21
Feedback:
Goed stuk!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.06.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.06.21
Feedback:
Een onderhoudend, paradoxaal stukje: Schrijver fulmineert tegen opiniemakers. Zou hen liefst van de buis weren en zo de mond snoeren. Schiet hij zich daardoor in eigen voet? Een pc is weliswaar geen televisie, maar komt wel in de buurt. (Door het tweede zinnetje ‘Wat is een opiniemaker anders dan een praatjesmaker?’ weg te laten wint deze column m.i. aan kracht.)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • eelco 01.06.21
  Dank voor de reactie, Hans. Het tweede zinnetje kan inderdaad weg. Dit zinnetje is per abuis blijven staan (ipv knippen - plakken heb ik kopiëren - plakken gebruikt).

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1056
Lezen?
Column
Aan de basis
760
Lezen?
Column
IC-plekken
667
Lezen?
Televisie
665
Lezen?
55 woordenverhaal
Jarig
663
Lezen?