Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

409 Hits

Publicatie op:
KAN JUREREN BIJ WET WORDEN VERBODEN??

Monéér!!!!

Ik kijk om. Een medewerker van de supermarkt, vermoed ik. Die mij roept. Hij nadert mij. En schudt zijn hoofd. Sissend geluid tussen zijn tanden.

‘Heeft moneer iets niet begrepen?’ Opgetrokken wenkbrauwen.

Intussen komen er nog twee medewerkers aanlopen. Twee vrouwen. ‘Waarom draagt moneer geen mandje? Is moneer de spelregels van deze supermarkt ontgaan?’

‘Eh…ik heb maar één boodschapje. Kan ik dragen in mijn hand.’

‘Er is nog winst te behalen aan uw manier van winkelen,’ zegt de ene  vrouw serieus. En het kan meer steady.'

‘Tja,’ zegt het andere exemplaar langzaam: ‘toch voel ik de urgentie bij u om te winkelen. Sterker nog, ik kreeg overal kippenvel toen ik u dat bakje Bulgaarse mosterdyoghurt uit het schap zag halen. Ik zag u shinen.'

De man haalt zijn neus op: ‘Nou, dat zie ik anders hoor. Ik moet gevoel zien bij het winkelen. Het winkelen van de cliënt moet mij raken. Ik zie geen passie bij u tijdens het reiken naar de mosterdyoghurt. Ik zie u niet deliveren en…’.

‘…ik mis de tools bij u om de mosterdyoghurt tot zijn recht te laten komen, en dat komt ook doordat u het dragen van een mandje sterk onderschat,’ vult het tweede exemplaar aan.

‘Kortom,’ gaat de man door. ‘ Er zijn twee stemmen tégen u, en één stem vóór u. Dat betekent dat u niet door bent en de winkel moet verlaten. Jammer..ik had u graag zien battelen met de vorige client die auditie deed en u meegenomen naar de winkel-offs…’

Ik draai mij om en ik krijg een duwtje in mijn rug. Of was het een por? Nee, het was een duwtje..
Heer mag ik, met alle “tools” die ik heb tot u bidden. Zou vanaf nu, wellicht heel misschien, met de grootste voorzichtigheid en om mensen er langzaam aan te wennen, een programma op tv mogen worden uitgezonden waar GEEN juryleden en/of jury-uitspraken in voorkomen?????

Dank u dank u dank u dank u!!!!!


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "KAN JUREREN BIJ WET WORDEN VERBODEN??"

© Paco Painter
03.07.20
Feedback:
Correctie ivm oude waardering
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel