Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Column

  • DEZE INZENDING:
  • Waardering
  • Hits
    394
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Nu opruiming!

Kabinet sluit 2021 af op 31 december

In plaats van de gebruikelijke oudejaarsconference zal dit jaar het televisieprogramma op de laatste dag van het jaar geheel in het teken staan van de regering. Niet slechts op een zender maar gelijktijdig op alle zenders. Aldus is besloten.

E.e.a.  is onder leiding van de heren Remkes en Koolmees in aantal geheime bijeenkomsten op de Veluwe gedurende de afgelopen maanden tot stand gekomen.

Het demissionaire kabinet is van mening dat de schade van het beleid door het coronavirus voor de cultuursector zo groot is dat de sector niet in staat geacht mag worden een belangrijk nationaal gebeuren als de oudejaarsconference te organiseren, laat staan uit te voeren. Om die reden heeft het kabinet besloten de organisatie en uitvoering van dit gebeuren zelf ter hand te nemen.

Het belooft een feestelijk en vrolijk gebeuren te worden, dat al begint om 20.00 uur en eindigt op exact 24.00 uur zo vernamen wij uit overigens betrouwbare bronnen. Irma Sluis en haar collega’s begeleiden de avond zodat de inhoud ook door doven en slechthorenden te volgen is.

Doel van de avond is het op een luchtige wijze aandacht geven aan de bestuurlijke  activiteiten van het demissionaire kabinet in 2021 en eerdere jaren. De  kwaliteit van o.a. onze zorg, onderwijs, milieu, sociaal beleid, vluchtelingenbeleid  en veiligheid zijn daarbij leidend. Mark Rutten heeft aangegeven geen bijdrage te kunnen en willen geven aan de avond omdat hij geen actieve herinneringen heeft aan de activiteiten van het kabinet in 2021. Om die reden zal Demissionair minister Hugo de Jongen (tevens demissionair vicepremier) de presentatie van de avond als gastheer voor zijn rekening nemen.

Demissionair minister Wopke Hoekstra heeft nog enige tijd nodig om zijn deelname aan dit oudejaarskabinetprogramma te overwegen. Hij had gehoopt dat de opnames,  voor een live publiek , in het Thialf stadion te Herenveen zouden plaatsvinden, zodat hij een aantal van zijn schaatskunsten, toegewuifd door zijn familie, aan het Nederlandse volk zou kunnen vertonen. Nu de opnamen in Carre plaatsvinden heeft hij enige bedenkingen bij het nut en de noodzaak van de avond.

In de streekbus tussen Vasse en Tubbergen is een, overigens, geheim document gevonden met de activiteiten van het demissionair kabinet op oudejaarsavond. We willen niet alles verraden, maar een aantal zaken willen we u niet onthouden.

Zoals aangegeven start de avond om 20.00 uur met een conference van Dolf Jansen over de belangrijke democratische besluiten en uitvoeringen van dit kabinet in 2021. Alle hoogtepunten komen daarbij aan de orde.

Om 20.01 start de werkelijke avond  en worden publiek in de zaal en de kijkers thuis welkom geheten door Hugo de Jonge. Aan de hand van een levensgroot dashboard zal hij een toelichting geven op de verdere avond.

Tijdens de rest van de avond krijgen we veel leden uit het demissionaire kabinet te zien en te horen. Zo zal bijvoorbeeld Ankie Broekers-Knol te zien zijn in een vrolijke sketch met een aantal asielzoekers. Ze garandeerde ons dat de betreffende asielzoekers na deelname aan de sketch in goed wederzijds overleg over de grens worden gezet. De betreffende asielzoekers waren helaas niet voor commentaar beschikbaar. Van de vele andere deelnemers noemen we o.a.  Stef Blok, die bekend zal maken dat volgend jaar de dividendbelasting afgeschaft zal worden alleen al om Unilever en Shell te dissen. Verder  natuurlijk o.a. Ferdinand Grapperhaus ( met schoonmoeder), Carola Schouten(zonder schoonmoeder) en Arie Slob (met de Heere).

De overigens betrouwbare bronnen konden aangeven dat Thierry Henri Philippe Baudet besloten heeft niet deel te nemen aan de avond. Hij had voorgesteld om tijdens het aftellen op de klok kort voor 24.00 uur op het podium langzaam van een meterslange trap af te dalen. Toen bleek dat hij geen toestemming kreeg om hierbij een hermelijnen mantel te dragen weigerde hij verdere medewerking onder het uitroepen dat tijdens de tweede wereldoorlog de joden ook al geen hermelijnen mantel mochten dragen. Irma Sluis en collega’s hadden trouwens voorafgaand al aangegeven dat het onmogelijk was teksten van Baudet in begrijpelijke beelden voor doven en slechthorenden om te zetten.

Wat we u niet willen onthouden is de verrassing van de avond als Hugo de Jonge bekend maakt dat als hoogtepunt van het democratisch gehalte van dit kabinet er volgend jaar een commissie van bekende Nederlanders ( BN-ers) zal worden ingesteld om het kabinet te adviseren over verdere democratische stappen.

Na alle ellende in de afgelopen twee jaar kijken we verwachtingsvol  uit naar deze avond. Aansluitend aan deze avond is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken maar krijgt iedereen, op meerdere plekken in ons land, de gelegenheid om deel te nemen aan rellen en protestacties.

© Hein Stein op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heerlijk genoten!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heerlijke column!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuke column om te lezen. Kritisch met humor.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig