Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

382 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Columns
  • Jezus R. de Vries legt Sinterklaas onder de loep..
Jezus R. de Vries legt Sinterklaas onder de loep..

De rechterhand van God, Jezus R. de Vries, stelt een onderzoek in naar Sinterklaas. Die zou het afgelopen jaar kinderen massaal in het oog hebben gehouden, tot in de privésfeer toe. De aantijgingen zijn een nieuwe klap voor de kindervriend nadat ook zijn vaste vriend, Zwarte Piet, dit jaar weer onder vuur ligt bij het Minderhedenforum in het algemeen en bij een groeiend aantal ex boze witte-mannen-die-nu bewust-zijn-van-hun-witte-arrogantie in het bijzonder.

De goedheilig man viel door de mand tijdens het jaarlijkse hoogtepunt van zijn intrede, vorig jaar december ergens op het bordes van een Gemeentehuis.
'Sinterklaas beweerde in december dat er ook dit jaar geen "stoute kinderen waren”, merkt Jezus R. de Vries op:
“Dat is een erg boude vaststelling, die alleen maar tot stand kan zijn gekomen door een zekere vorm van massasurveillance. Hoewel het goed mogelijk is dat kinderen uitzonderlijk braaf geweest zijn het afgelopen jaar, garandeert niets dat ze dat ook in de privésfeer waren. Tenzij je dat dus op een of andere manier screent.”

Volgens Jezus R.de Vries moet Sinterklaas dus op een of andere manier toegang hebben gekregen tot intieme gegevens: “Mogelijk heeft hij het e-mailverkeer tussen ouders onderschept, of kinderen via de webcams op hun laptops en hun smartphones in de gaten gehouden.
Jezus R. de Vries heeft dan ook beslag laten leggen op het Grote Boek van Sinterklaas, om te onderzoeken of de data waarover de Sint beschikt wel op een koosjere manier zijn verworven. Die database bevat bovendien een schat aan informatie over alle kinderen, waarin ook onze vrienden bij Staatsveiligheid erg zijn geïnteresseerd.”

In de entourage van de Sint is niemand bereikbaar voor commentaar. Wel laat Erik van Muiswinkel, voormalig kwasi zwarte werknemer van de Sint, die de Sint bikkelhard in de steek liet , vanwege het feit dat iedereen dat doet, en omdat dat beter voor zijn carriere is, weten, dat de goedheilig man het intussen gehad heeft met Nederland: “Wet op bescherming persoonsgegevens hier, Minderhedenforum daar… Sinterklaas wil gewoon, net als elk jaar, kinderen belonen die een heel jaar braaf zijn geweest. Hij doet dat al eeuwen volstrekt belangeloos, en hij snapt niet waarom de mensen daar nu plots een politiek probleem van maken.

Het commentaar van Jezus R. de Vries op de uitspraken van zowel de Sint als Erik van Muiswinkel: "Beiden zijn kierewiet en zouden in een dwangbuis moeten worden afgevoerd.
De Sint overweegt een middelmatig kort geding..


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Jezus R. de Vries legt Sinterklaas onder de loep.."

19.06.20
Feedback:
Beste Paco Painter!
Hoe zou u het vinden, als ik iets zou schrijven als: Paco Painter, de rechterhand van Hitler?
Voor veel mensen zijn God en Jezus echt bestaande personen. Als dat voor u niet zo is, zij dat zo. Maar ik vind dit absoluut respectloos. Dus een dikke 1.
  • Schrijfkwaliteit
    1/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Paco Painter 19.06.20
    Voor mij is God zeker echt. Geen persoon, maar wel echt. Maar dat is satire ook voor mij. Gelukkig weet u nu dat u mijn schrijverij rustig kunt overslaan.