Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Jehova's Getuigen

De voet tussen de deur, daar zal je maar om bekend staan. Niet om de liefde, de dankbaarheid, de manier waarop jij je vrije dag besteed om mensen te helpen, maar je voet is waar je om bekend staat. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben geen Jehova's Getuige..

en sta erg ver van hun overtuiging af en zal mij ook niet snel laten overtuigen om hierin te veranderen. Maar dit betekent niet dat ik niet dankbaar ben voor hen. Als iemand gelooft dat de enige manier om het Paradijs te bereiken is om te denken zo als zij denken en zij proberen mij vervolgens te overtuigen te denken zoals zij. Dan ben ik niet beledigt. Nee, dan ben ik dankbaar dat zij pogen mijn denken te veranderen.

Het gaat niet gebeuren, maar zij proberen het met als doel daar niet zelf beter van te worden, niet met als doel slechts aanhangers te krijgen, maar met als enige doel mij te redden! is toch pracht, dat is toch heldhaftig, dat is toch onzelfzuchtig. Dat is toch liefde. Als een Jehovah's Getuige mij probeert te overtuigen, kopie van de Wachttoren in de hand een gulle glimlach op het gezicht, dan glimlach ik terug en vertel hem dat ik oprecht dankbaar ben voor wat hij doet, voor zijn onzelfzuchtigheid, zijn liefde en voor zijn poging mij te redden.

Ik vertel hem dat hij ondanks alle paden van minder weerstand die hij op dit moment hadden kunnen wandelen, hij ervoor kiest hier op een willekeurige plek, in een willekeurige straat zomaar een vreemdeling te redden, dat dit liefde is! Ik vertel hem dat dit mijn Geloof in de wereld weer herstelt en dat dit hard nodig was. Ik vertel hem dat ik blij ben dat er mensen zijn die anderen proberen te redden. Ik vertel hem dan dat ik mijn eigen pad wel vind en wens hem een welgemeende prettige dag, maar dankbaar ben ik wel.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 758

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.