Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Je weet het nooit...

columnsWijl ik mijn voeten stilzwijgend naar de grond liet kijken, stak ik mijn hart onder de linkerarm. Doelstelling voor deze dag: er zullen enkele niet-platgepade treden bewandeld worden. Daarbij zal ik mij terdege realiseren dat ik niet de enige Belg ben die in 2013 een jaartje ouder geworden is. Anderzijds mag er medegerekend worden dat niemand mij ooit een dozijn eikels uit het vuur zal zien pissen.
Het daagt mij overigens al een tijdje dat weinig mensen de filmpjes op mijn Facebook-pagina bekijken. Een paar enkelingen zien mijn dochtertje, dansend in de tuin, en zeggen ‘Ach, wat leuk nou.’ Mijn plan is het dat lieve, dansende kind nog een keer te filmen, mij vervolgens terug te trekken op het toilet en er gedurende twintig minuten mijn eigen kont te filmen.
Deze simpele compilatie gaat vervolgens op de sociaalnetwerksite die Facebook beoogt te zijn.
Iedereen zal hetzelfde reageren: ‘Wat ontzettend schattig!’ of ‘Dat kind wordt later een grote ster!’ Het vervolg zal enige vraagtekens oproepen.
Jammer alleen dat die akoestische knal die darmontsnappend zijn weg naar de buitenwereld vond, te laat kwam voor opname.
Het had het grootste hekelpunt van 2014 kunnen zijn.
Maar het was dus de bedoeling om een paar niet-platgepade treden in te slaan. Dat liep verkeerd omdat ik iets te kort door de achterdeur glipte. Het leverde kippenvel op tot een eind onder mijn onderbuik. Beduusd kwam mijn vriendin uit de keuken, zei dat ze geen woorden had wijl ze mij aanschouwde alhoewel ze mij toch snel afrondend een dosis moed in de schoenen schoof.
Om het allemaal niet nodeloos te dramatiseren koos zij de minste weg van de weerstand. Je weet het nooit, lieve lezeressen en andere vrijbuiters: indien het Margriet daar misschien te heet wordt onder de grond, kan zij er wellicht een rood lampje te laten rinkelen.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 1199
(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…