Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 669

Je weet het nooit...

columnsWijl ik mijn voeten stilzwijgend naar de grond liet kijken, stak ik mijn hart onder de linkerarm. Doelstelling voor deze dag: er zullen enkele niet-platgepade treden bewandeld worden. Daarbij zal ik mij terdege realiseren dat ik niet de enige Belg ben die in 2013 een jaartje ouder geworden is. Anderzijds mag er medegerekend worden dat niemand mij ooit een dozijn eikels uit het vuur zal zien pissen.
Het daagt mij overigens al een tijdje dat weinig mensen de filmpjes op mijn Facebook-pagina bekijken. Een paar enkelingen zien mijn dochtertje, dansend in de tuin, en zeggen ‘Ach, wat leuk nou.’ Mijn plan is het dat lieve, dansende kind nog een keer te filmen, mij vervolgens terug te trekken op het toilet en er gedurende twintig minuten mijn eigen kont te filmen.
Deze simpele compilatie gaat vervolgens op de sociaalnetwerksite die Facebook beoogt te zijn.
Iedereen zal hetzelfde reageren: ‘Wat ontzettend schattig!’ of ‘Dat kind wordt later een grote ster!’ Het vervolg zal enige vraagtekens oproepen.
Jammer alleen dat die akoestische knal die darmontsnappend zijn weg naar de buitenwereld vond, te laat kwam voor opname.
Het had het grootste hekelpunt van 2014 kunnen zijn.
Maar het was dus de bedoeling om een paar niet-platgepade treden in te slaan. Dat liep verkeerd omdat ik iets te kort door de achterdeur glipte. Het leverde kippenvel op tot een eind onder mijn onderbuik. Beduusd kwam mijn vriendin uit de keuken, zei dat ze geen woorden had wijl ze mij aanschouwde alhoewel ze mij toch snel afrondend een dosis moed in de schoenen schoof.
Om het allemaal niet nodeloos te dramatiseren koos zij de minste weg van de weerstand. Je weet het nooit, lieve lezeressen en andere vrijbuiters: indien het Margriet daar misschien te heet wordt onder de grond, kan zij er wellicht een rood lampje te laten rinkelen.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© ERWEE *
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 1314
Publicatie op .
Tags: Columns
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Je weet het nooit..."

Geschreven door ERWEE * . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...