Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 593
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Je weet het nooit...

| ERWEE *
columnsWijl ik mijn voeten stilzwijgend naar de grond liet kijken, stak ik mijn hart onder de linkerarm. Doelstelling voor deze dag: er zullen enkele niet-platgepade treden bewandeld worden. Daarbij zal ik mij terdege realiseren dat ik niet de enige Belg ben die in 2013 een jaartje ouder geworden is. Anderzijds mag er medegerekend worden dat niemand mij ooit een dozijn eikels uit het vuur zal zien pissen.
Het daagt mij overigens al een tijdje dat weinig mensen de filmpjes op mijn Facebook-pagina bekijken. Een paar enkelingen zien mijn dochtertje, dansend in de tuin, en zeggen ‘Ach, wat leuk nou.’ Mijn plan is het dat lieve, dansende kind nog een keer te filmen, mij vervolgens terug te trekken op het toilet en er gedurende twintig minuten mijn eigen kont te filmen.
Deze simpele compilatie gaat vervolgens op de sociaalnetwerksite die Facebook beoogt te zijn.
Iedereen zal hetzelfde reageren: ‘Wat ontzettend schattig!’ of ‘Dat kind wordt later een grote ster!’ Het vervolg zal enige vraagtekens oproepen.
Jammer alleen dat die akoestische knal die darmontsnappend zijn weg naar de buitenwereld vond, te laat kwam voor opname.
Het had het grootste hekelpunt van 2014 kunnen zijn.
Maar het was dus de bedoeling om een paar niet-platgepade treden in te slaan. Dat liep verkeerd omdat ik iets te kort door de achterdeur glipte. Het leverde kippenvel op tot een eind onder mijn onderbuik. Beduusd kwam mijn vriendin uit de keuken, zei dat ze geen woorden had wijl ze mij aanschouwde alhoewel ze mij toch snel afrondend een dosis moed in de schoenen schoof.
Om het allemaal niet nodeloos te dramatiseren koos zij de minste weg van de weerstand. Je weet het nooit, lieve lezeressen en andere vrijbuiters: indien het Margriet daar misschien te heet wordt onder de grond, kan zij er wellicht een rood lampje te laten rinkelen.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 1230

4.55

(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Leerzaam.

Geschreven door uncle Jean. Geplaatst in Kort verhaal.
Heb van hoofdletter een punt gemaakt.
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!