1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

JA, JA. JA21

Publicatie op: 18-12-20

Eelco Visser

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

JA, JA. JA21

281 Hits.

Iedere Nederlander die een afwijkend idee heeft kan een partij oprichten. Waarom niet? Zo zullen Joost Eerdmans en Annabel Nanninga gedacht hebben. In ieder geval heeft dit duo elkaar politiek gevonden. Hun nieuwe partij JA21 moet bij de komende verkiezingen het alternatief zijn voor de kiezer die nog net iets rechtser wil stemmen dan de VVD en zich niet thuisvoelt bij de PVV en Forum voor Democratie. Weer een partij erbij. Dat gaat wat worden.
Het moet een partij zijn zonder gedoe en toestanden. Ja, ja, dat zal moeilijk gaan. Op de dag van de presentatie van de partij is de onduidelijkheid al begonnen. Zo mag de kiezer zelf bepalen waar de afkorting JA voor staat: Joost en Annabel; Juiste Antwoord of Jouw Alternatief. 

JA21 is voorstander van een ‘strikt immigratiebeleid en meer nadruk op het Nederlands belang in de EU belangrijke programmapunten.’ Daarnaast moet het klimaatakkoord van tafel. Deze punten zijn wel zo helder, lees niet multi-interpretabel, dat ze mijn stem niet krijgen. Desondanks ben ik heel benieuwd naar hun verdere partijprogramma. Mijn nieuwsgierigheid is namelijk gewekt door de uitspraak van Nanninga: ‘We staan ook open voor andere partijen, we zijn een coalitieland.’ Ik vrees dat de partij op voorgaande drie programmapunten na weinig uitgesproken punten heeft. Omdat de kiezer zelf mag bepalen waar de afkorting JA voor staat is het verkiezingsprogramma waarschijnlijk ook multi-interpretabel. Zo kan de kiezer zelf bepalen wat er in het programma staat. Niet alleen de kiezer, maar ook de potentiële coalitiepartners. Hoezo geen gedoe en toestanden? 

Het is ook mogelijk dat het verkiezingsprogramma nog niet af is. Ik mag het hopen. Wat mij betreft kan deze partij nu al weg. Er is al meer dan genoeg te kiezen. Het aftellen is begonnen: JA 2, 1, NUL. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.12.20
Feedback:
Goed geschreven en gezegd. Een politieke partij waarvan de kiezer de naam en het programma mag invullen klinkt als een schip waarvan de matrozen zelf mogen bepalen welke koers ze gaan varen. Dat wordt dus muiterij en in rondjes draaien.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 20.12.20
  En dan ook nog te bedenken dat de eerste letters van hun achternamen het woord NEE vormen. Tja...

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1058
Lezen?
Column
Aan de basis
764
Lezen?
Column
IC-plekken
670
Lezen?