Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Ja hoor......ik heb het gewoon gedaan!

Heb ik het dan toch gedaan? Na heel lang aandringen van een vriendin dat ik columns moet gaan schrijven heb ik toch die stoute schoenen aangetrokken. Best eng zo een eerste keer. Maar hier ben ik dan! Ik hou van schrijven... een kaart is bij mij altijd veel te klein. Ik neem altijd dat kleine stukje rechts boven het adres mee om nog net even groetjes en een dikke kus te wensen. Hoe klein ik ook schrijf en hoe simpel ik het ook hou... voor ik het weet staat heel die kaart weer vol.
Maar zoals ik al schreef.. hier ben ik dan! Genoeg onderwerpen om over te schrijven.
Bijvoorbeeld zo de laatste weken van school. De ene mail heb ik nog niet gelezen of de volgende mail staat al weer in de wacht. Alsof ze de vergeten uitjes en toetsen nog even in die twee laatste weken willen proppen. De een heeft al zijn boeken al in moeten leveren en de andere zit nog midden in een tentamenweek. Ik ben wel blij dat het school jaar er weer bijna opzit en ik denk de leraar ook. 
Oren zijn kapot, ja is nee, nee is ja en op tijd komen is nog nooit zo moeilijk geweest. Ik heb echt respect voor iedere leraar. Soms is 1 al lastig en dan heb je er 25!
Maar al met al de vakantie staat weer op de stoep. Lekker met zijn allen in de file staan naar een ver land waar je tenslotte alsnog met Nederlanders op het strand lig. Geef mij maar een ritje Duitsland. Wat je daarvan weet is dat als het in Nederland geen mooi weer is, je het daar ook niet heb. En zoals de afgelopen twee jaar hebben wij daar van mogen mee genieten. Maar dan sta je onder je paraplu gewoon naast een Duitser i.p.v. naast weer een Nederlander.
Vakantie is altijd heerlijk alleen dat thuis komen...…….die koffers weer uitpakken!! 6 wassen draaien, boodschappen doen, eten koken. Die vakantie ben je dan ook zo weer vergeten.
En het jaar erna doen we het gewoon weer. Bij deze wil ik iedereen in ieder geval een hele fijne vakantie wensen waar je ook heen gaat.
Ja hoor... mijn eerste column zit er op vriendin! Ik heb het ook echt gedaan. Dit kan ook weer van mij to-do lijstje af. Wie weet volgen er nog meer... er is nog genoeg om over te schrijven. En vind je er niet veel aan.... geen punt! Daarvoor is de scrol uitgevonden.
Tot ziens!!!
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 338
(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…