Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ja dus

“Ja, dus. Nou, en. Wat je zegt ben je zelf!”

In een flits is het tientallen jaren terug en is de achtergrondmuur onderdeel van een schoolgebouw. Het ruikt er naar gymtassen, natte jassen, koffie en de verf van groep drie.

Een jongen staat bedremmeld te kijken naar de inhoud van zijn broodtrommel. Twee boterhammen met kaas en een banaan. Iedere dag hetzelfde. Hij wenste dat het wel eens anders was. Hagelslag of zo. Schoorvoetend loopt hij de gang door, alsof hij weet wat er gaat gebeuren. De meester van groep vijf roept “kom op, naar buiten allemaal, het regent helemaal niet zo hard, jullie zijn niet van suiker.”

Buitengekomen gaat hij zo onopvallend tegen de muur aan staan. Zijn schouders wat naar voren, zodat hij wat kleiner lijkt.

“Kaaskop, kaaskop, heey!”

Het heeft niet geholpen, ze hebben hem toch gevonden. Eerst doet hij alsof hij ze niet hoort, hopend dat het helpt. Misschien kiezen ze vandaag een ander weerloos slachtoffer uit. Ze lopen recht op hem af. Hij kan geen kant op. Ze zeggen nare dingen. Hij voelt zich benauwd. “Ja, dus. Nou en?” Mompelt hij terug. Wat is dat toch, dat ze hem toch altijd moeten hebben. Oké hij is redelijk nieuw op school, maar verder snapt hij het niet.

De bel gaat. Met buikpijn gaat hij terug zitten in de klas. Weer een pauze overleeft. Hij kijkt naar Merel, voor haar zou hij de wereld veranderen. Hij neemt zich voor om later als hij groot is, het anders te doen. Hij weet alleen niet hoe.

Merel zit schuin achter hem. Ze kijkt dromerig naar buiten. De juf probeert iets uit te leggen terwijl de propjes papier het klaslokaal doorvliegen. Er zitten 37 kinderen in de klas. Merel loopt na school heel langzaam naar huis. Ook zij heeft geen leuke pauze gehad en er zit een gat in haar maillot. Haar moeder zal daar zeker wat van vinden. Ze kan nergens heen. Ze is nergens veilig en nergens welkom.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 384
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten