Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Iron lady

columnsMargaret Thatcher stierf. Wat mij betreft geen verlies, geen ramp. Het kon me wat. Had omstreeks de eeuwwisseling met onregelmatige regelmaat contacten met een Londense hoboïst. Michael Coverdale zou de dan al even ex-prime minister van de Tower Bridge geduwd hebben. Recht het vieze water van de Theems in.

Had zelf zesentwintig jaren, dichter bij huis, te maken met een Iron Lady. Om den brode had ik mij als een groene neofiet begeven in de wereld van het onderwijs. Muziek was evenwel de grote levensfactor. De core business. Partituren bestuderen, werken als gastdirigent, componeren. Omdat er die andere kant van de medaille was, maakte het veel goed. Het bracht mij op mijn strikt persoonlijke eiland in de zon. J. S. Bach en co, zij waren de crème de la crème van het leven. Maar er was die job in het kleine stadje aan de Maas. En Dorothea.

Haar directeurschap dacht ze te moeten waarnemen als een Obersturmführer. Slechts een punthelm uit de tijd van Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen ontbrak om het plaatje af te maken. Het leverde mij op mijn eenendertigste dus al een burn out in het zesde kwadraat op.

Ooit vertrok zij met Adreus, haar compleet mesjogge vent, een klepzeikerd met knikknieën van het zuiverste water, naar de Antillen. Om twee weken later, bij de start van het nieuwe trimester, niet tijdig terug aanwezig te zijn. Luidop dachten de collega’s al dat het vliegtuig misschien afgeleid was naar Cuba. ‘Ooh neen, arme Fidel,’ werd er gegrijnsgrinnikt. Na de ochtendvergadering, wekelijks op maandag met aanvang om acht uur dertig, verscheen onze Iron Lady. Paars geverfd rastahaar. En dan dien je een sérieux op te houden.

Wellicht is het mijn leeftijd en bovendien is zij reeds lang uit mijn leven. Maar indien er zo’n Tower Bridge boven de Maas hing, bezijden het kleine stadje waar bloed, zweet en shit mijn werkzame tijd uitmaakte: zij zou de smaak van dat vieze water proeven vooraleer onder te gaan als een uitgediende oceaanstomer. Met een gierende lach zouden Bach en co er een streep ondertrekken en met Ludwig als dirigent zijn Ode an die Freude aanheffen.

© ERWEE

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1109
(Gemiddelde waardering 4.8 met 4 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten