Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Investituur

In de middeleeuwen kreeg de bisschop van de keizer de tekenen voor zowel zijn geestelijke als wereldlijke werk. Later alleen nog die van de seculiere arbeid. Nu regelt de clerus het onder elkaar. Dat dit ook niet gezond is, weten we inmiddels. Maar goed, scheiding tussen kerk en staat moet absoluut en heilig zijn. Die tussen geloof en onderwijs ook. Volwaardige burgers zijn medelanders met grote, brede algemene kennis, niet eenzijdig geïndoctrineerd. Het curriculum moet naast rekenen, taal en aardrijkskunde veel cultuur omvatten. Daarin is plek voor kennisoverdracht van de verschillende beschikbare levensovertuigingen. Voor verdieping en persoonlijke beleving van een gekozen gezindheid zijn de vrije uren thuis of de vrijdags-, zaterdags- of zondagsscholen beschikbaar. Tot het vak cultuur behoort ook geschiedenis, en wel een objectieve informatiestroom over wie en wat urbi et orbi hebben gevormd. Objectief betekent inclusief successen, uitglijders en blunders. Het was wat het was en dat was het. Het zal de relativeringzin van de leerling en student bevorderen en hem/haar /het tot een redelijk denkend mens helpen ontwikkelen. De historie onder ogen komen of aan den lijve ondervinden in musea, bibliotheken of ander huis van kennis prikkelt de zo noodzakelijke fantasie om de massa te ontgrijzen. Geloof is niet meer dan cafetariamodel waaruit alleen de eerste honger wordt gestild. Samen aan een tafel met brood en wijn is een betere setting. Brood mag ook carpaccio zijn, al dan niet halal, kosjer of met vleesvervangers bereid. En lekker naakt ouwehoeren met elkaar! Dat is de grondgedachte achter oecumene.

7 oktober 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 430
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten