Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 626
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Inspiratieloos

| Annick Waegeman

 

Ik heb er nu al een paar maanden last van. Geen inspiratie. Mijn inspiratieloosheid viel samen met het moment dat ik heb besloten om de social media even te laten voor wat het is. Even geen zin om alle meningen te lezen van alle bekende of minder bekende mensen. Laat staan de zin om zelf meningen te spuien. Het doet me een beetje terugkeren naar mijn kindertijd. Geen social media. Niet constant gevolgd worden of moeten volgen. Ik had mijn twijfels in het begin. Zou ik het niet snel missen. Ga ik dit volhouden. Maar nee hoor. Voorlopig mis ik het niet. Wat ik merk. De rust. Het is een ander leven. Een social media quarantaine als het ware. Maar dat geeft niet. Ik heb meer tijd voor andere zaken. Ik geniet van het oude leven. Het leven zoals het was voor fb. Iemand terugzien en bijpraten wordt niet abrupt gestopt met het zinnetje. "ja ik heb het gelezen op fb". We gaan weer over tot een echt ontmoeten en bijpraten. Want ik weet niets meer af van wat er zich in andere levens afspeelt. Al moet ik zeggen dat dit ten tijde van fb ook al niet zo spectaculair was, bedenk ik nu.
Het leven vertaalde zich vooral in wat mijn vrienden gingen eten, wat ze dronken, hoe ze het weekend hadden doorgebracht of wie er een nieuwe selfie had gepost. En toch triggerde het me soms om iets te schrijven. De intieme meest interessante dingen in iemands leven, daar waar ik dan weer graag bij stilsta, wordt er meestal niet gepost. Een paar vrienden vinden mijn schrijven wel leuk. Dat wou ik daar wel kwijt. De reacties daarop mis ik wel. Soms lief, soms kritisch. Maar wel leuk.
De mensen die niet zo heel dicht bij me staan, maar die ik wel leuk vind, mis ik ook.
Anderzijds, zij die willen, houden contact via andere bronnen.
Mijn tuin, mijn familie en dichte vrienden, ze zijn er nog steeds en daar geniet ik van. Daar hebben we geen social media voor nodig. De gejaagdheid van toch alles willen volgen is ook weggevallen. Het leven gaat trager en rustiger. En dat is goed zo. 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 31

(De gemiddelde waardering is 3 door 3 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Tafelen

Geschreven door Lieven Vandekerckhove. Geplaatst in Cursiefje.
Mino is een uitstekend restaurateur, hij rekent mij nooit het supplementaire glaasje wijn aan, en trakteert steevast na de maaltijd met een grappa of een limoncello. En als...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!