Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Loslaten is een dialoog

Zorgen en loslaten. Het blijft een constante strijd in mijn hoofd. We zijn nu zeven jaar verder en ik snap nog steeds niet hoe het werkt. Onlangs kreeg mijn zoon een nieuwe fiets. Omdat ik geen mogelijkheid zag om dat ding in mijn auto te krijgen, bedacht ik dat we het meteen konden gebruiken waarvoor het diende. Mijn idee werd de kiem in gesmoord nadat mijn zoon bij de eerste bocht bijna verpletterd werd door zijn verjaardagsgeschenk. Hem meteen het verkeer ingooien bleek geen optie. Gelukkig waren de grootouders bereid om de fiets van hun oogappel niet alleen thuis te bezorgen, maar ook zorgvuldig over het tuinhek te tillen. Wij vertrokken zoals we gekomen waren, met zoonlief veilig vastgeklikt achterop.

Missie fiets: deel 2
Veiligheidshalve besloten we ons experiment verder te zetten in de tuin. Na enkele pogingen ging dat vlotjes. Zo vlotjes dat zoonlief besloot dat hij met zijn nieuwe fiets naar de atletiek wilde. Uhu. Naar de atletiek. Waarvoor we niet alleen de oversteek van een grote baan moeten trotseren, maar ook een drukke straat zonder fietspad. Ik dacht het niet. Bovendien kwam mijn echtgenoot die avond laat thuis.
De gedachte mijn zoon niet te kunnen sandwichen tussen twee volwassen fietsers, bezorgde me hartkloppingen.
‘Maar mama, ik zal echt heel voorzichtig zijn,’ drong de zelfverzekerde fietser aan.
‘Maar wat als je valt? Tussen al die auto’s? Kom, we nemen nog een keer je oude fiets. Als je wat meer geoefend hebt, kan je volgende keer met de nieuwe gaan.’
‘Maar mama, alsjeblieft.’ Hij kijkt me aan met van die ogen waar puss in boots jaloers op kan zijn.
Mijn moederhart aarzelt. Maar ik zwicht.

Een niet voorziene wending

‘Ok. Maar je fietst traag en de hele tijd naast mij, begrepen?’
Een grote glimlach verschijnt op zijn gezicht. Drie snelle knikjes bevestigen onze afspraak.
En weg zijn wijle. Voor mij wordt het geen ontspannen ritje. Bij elke bocht denk ik ‘ai’ en ‘oei’. Bij elke passerende auto onderdruk ik de neiging me er preventief voor te werpen. Al die tijd stelt hij mij gerust.
Ja, je hoort het goed. Hij stelt mij gerust.

‘Kijk mama, ik ben voorzichtig. Ik rij heel traag. Kijk, ik kan ook achteruit remmen. Je moet niet bang zijn.’
Op dat moment besef ik iets. Loslaten is geen monoloog, maar een dialoog.
Een compromis tussen mijn angstig moederhart en mijn zoons groeiende zelfstandigheid.
Ik hoop dat ik me dat nog herinner bij de volgende mijlpaal.  

Al mijn schrijfsels kan je volgen op https://www.ingesleegers.be/

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 176
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten