Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

In staat van ontbinding

Deze nacht trachtte ik mijn vingernagels te vijlen met een decoupeerzaag en zoals u wellicht weet is het geen sinecure om deze opdracht te vervullen zonder enkele vingers te verliezen, al zeker niet omdat ik me een paar uur daarvoor had laten verleiden tot het sabreren van een fles Veuve Clicquot. Wat aanvankelijk als viering moest doorgaan voor mijn toetreding tot het non combattanten schrijversduo dat zich vredelievend verzet tegen het vrij verspreiden van populaire chicklit als ondermijning van de literatuur, werd al snel een decadente bedoening. Ik had werkelijk zoveel gedronken dat de meest bevreemdende gedachten door mijn hoofd spookten. Een van die gedachten zou ik later nog kunnen omzetten in een verhaal, maar al de andere gedachten waren werkelijk zinloos; hoeveel druppels water zitten er in een liter thee, hoe kan men bepalen hoeveel doden er nog zullen sneuvelen in een oorlog die nog niet eens begonnen is, wie is de tweede beste schrijver ter wereld en waarom ben ik dat zeker niet.

Het was een kille nacht die eenzaam voorbij leek te glijden en mocht er op dit moment een storm komen aangieren dan zou ik dat als heel normaal beschouwen. De storm in mijn hoofd bedoel ik dan. De laatste dagen lijk ik ineens zo onzeker en kwetsbaar te zijn; ik lijk bedwelmd te worden door mijn eigen gedachten en ik vrees dat als ik nu voor de keuze gesteld zou worden te stoppen met schrijven dat ik volmondig zou toehappen; bidirectioneel zend ik signalen uit dat het einde nadert maar vang ik anderzijds signalen op die mij hiervan weerhouden; het punt dat ik wil maken is het uiteindelijk altijd hetzelfde, in alles wat ik doe wil ik beschouwd worden als een professional, in alles wat ik doe, merk ik, hoe langer ik met iets bezig ben, hoe meer ik twijfel aan mijn kunde. Hunkerend naar de absolute volmaaktheid, keer ik mij weder om, de nacht is nog lang en misschien stel ik een definitieve beslissing nog beter enkele uren uit. Als de eerste zonnestraal mijn vertroebelde geest verlicht, weet dan dat deze gedachten wellicht van een wankelmoedige mens bleken te zijn en dat er nog vele geschriften zullen volgen. Of misschien ook weer niet, natuurlijk. Wie zal het zeggen?
 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 961
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster