Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 648

IK MIS VERONICA INSIDE NU AL..

© Paco Painter op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Columns
Hits: 122

Bij Beau op RTL4 zie ik Wesley Sneijder aan tafel zitten. Om zijn boek te promoten. Samen met Kees Jansma, die het boek schreef, zit hij als een soort Jehovagetuige het evangelie van het leven en de werken van de here Wesley te verkondigen.

Ook aan tafel zit minister Hugo de Jonge, minister van volksgezondheid en welzijn en sport. Het gesprek sleept zicht voort van fout getimede anekdote naar , tot mislukken gedoemde grap. En verdomd, ik mis Veronica Inside nu al. Een uur lang foute grappen. Maar altijd goed getimed en aanstekelijk verteld door van der Gijp of Derksen. En dan zit ik dus nu naar twee evangelisten te kijken die behoorlijk tevreden zijn met hun bijbel over het wel en wee van iemand die toevallig redelijk goed tegen een bal kon trappen en daar de arrogante conclusie aan verbond dat er mensen zijn die dat boek daarom graag willen lezen.

Dus zakt mijn kin steeds verder naar mijn borst, begint de slaap vat op mij te krijgen en schuift mijn vinger naar de uit-knop op de afstandsbediening.

Wát als minister Hugo de Jonge nu ineens zou opstaan , weglopen en over zijn schouder melden dat hij even ging pissen. Dan zou ik in één keer klaar wakker schieten.
En wát als Wesley Sneijder dan zou zeggen: 'Hee Hugo, kijk je wel uit dat je niet over je nieuwe schoenen gaat staan zeiken?'
En dat Hugo de Jonge onverstoorbaar doorloopt terwijl Beau hem naroept: 'Hee Hugo, hoor je niet wat Wesley zegt?'
Dan zie ik Minister Hugo de Jonge zich omdraaien en naar Beau kijken:' Nee Beau, ik hoor en zie niets. Wat bedoel je met Wesley? Dat is toch de naam van een virus dat zo klein is dat je het alleen onder een microscoop zichtbaar kunt maken?'
Dat Beau dan zegt:' je bent zeker in de leer geweest bij je neef Freek de Jonge?

Ik weet het, het is onderbroekenlol maar dat kan mij geen reet schelen. Ik zou er om lachen.
Nogmaals; ik mis Veronica Inside nu al...

Dit artikel delen?

De waardering voor: "IK MIS VERONICA INSIDE NU AL.."

Geschreven door Paco Painter .

4.45

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

Klik op het gewenste aantal sterren om een waardering te geven. Daarbij: 5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Gebruikt?
| Melissa Wouters | Schrijfopdracht