Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ik ben toch niet de enige....

....Voor wie kleren een omhulsel van het lichaam zijn, en niet meer? Voor mij gaat het om de binnenkant, complimentjes over mijn uiterlijk geven mij een ongemakkelijk gevoel. Want het laat me onverschillig hoe mensen mijn haren en kleren vinden. Het geven van dit soort complimentjes vind ik net zo lastig, veel mensen vinden dat belangrijk maar ik heb geen waardeoordeel over kleren.

Criminelen kunnen het etiket fout opgeplakt krijgen, maar kleren (kleding) en haren (kapsels)?

Wie bepaalt dat? De codes voor kleding, accessoires enz., worden jaarlijks opnieuw bepaald door modeontwerpers en trendwatchers. In talkshows op tv en in kranten/bladen wordt op enthousiaste en gezaghebbende toon meegedeeld wat IN is volgend jaar, en wat helemaal UIT.

Maar het al dan niet navolgen daarvan is een persoonlijke keuze waar iedereen vrij in zou moeten zijn. Helaas geldt dat niet voor iedereen. ‘Eigenheid’ respecteren als het om het uiterlijk gaat, knelt bij veel mensen als een te krap zittend kledingstuk of een slechte beurt bij de kapper.

Dat kijken naar de buitenkant gaat soms heel ver. Bijvoorbeeld als de term representatief in de strijd gegooid wordt. Teveel mensen vinden dat ze het recht hebben om te bepalen. Omdat ik op dat vlak geen serieuze discussie kandidaat ben, hoor ik het doorgaans stilzwijgend aan. In gedachten schud ik vaak mijn hoofd over zoveel arrogantie en onverdraagzaamheid. Ik heb geleerd dat het uiten van een andere mening meestal niet op prijs gesteld wordt, het levert zwijgende en/of afkeurende blikken op.

Dit alles ondanks alle positiviteits trainingen die werknemers vrijwillig verplicht opgedrongen krijgen en waar de nadruk ligt op acceptatie van elkaar en respect voor elkaar. Nu heb ik het niet over de kledingcodes die voor bepaalde beroepen gelden, dat vind ik een ander verhaal. Maar daarbuiten zou iedereen zich prettig moeten kunnen voelen in zelfgekozen kleren met dito haardracht, of die nu aan moderegels beantwoordt of niet. Ik ben klaar met uitspraken als ‘dit kan toch echt niet’, of zoiets trek je toch niet aan’, die uiteraard altijd gedaan worden achter de rug van de persoon waar het om gaat.

Ik geef de voorkeur aan andere gespreksonderwerpen. En zijn die even niet in voorraad, dan liever een discussie over het weer, in plaats van het uitgebreid discussiëren over die te dikke billen in een te strakke broek of een te strak shirt over vetrollen.

Greet Tulp-Zondag
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 409
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten