Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

IJsheilige

We bidden om voorspraak van de profeten, smeken nederig geknield volmaakte schoonheid te mogen aanschouwen en ervaren. Wie bewust naar een openbaring van opperste reinheid zoekt, vindt die niet. Niet in de tunnel richting een wit licht, noch aan de weg richting Detroit of Kathmandu. De rit naar het rode Sedona is tevergeefs, net zoals de queeste naar het verloren paradijs Shangri-La of het verdronken Atlantis. Wie tot aan het eind van het leven wacht, daar in de hemelse aanschijn van de Triniteit hoopt te komen staan, wacht een teleurstelling. Een openbaring is een overval: het gebeurt onverwacht en het is direct duidelijk dat het er een is. Woensdag, 14 februari 2018, zo rond de middag. De natie is euforisch, smacht naar schaatsgoud tijdens de Olympische Winterspelen, hartstochtelijk als ooit de schat van het Rheingold werd begeerd. Er kan vandaag een medaille bij komen. We verlangen ernaar, eisen nog een Ring van de Macht. Die is van ons, ons en ons alleen. Ik zie haar. Even machtig, krachtig en sereen als een dolfijn zwevend door de Grote Oceaan en de condor drijvend op de thermiek boven de Andes, snijdt ze door de baan. Het is pure kunst, hoe ze glanzende pracht, vreugde en geluk in zich verenigt. Tweeënhalf rondje van goddelijke harmonische balans tussen lichaam, geest en ruimte, een heilige drie-eenheid, de belichaming van de Drie Gratiën uit de klassieke oudheid. Een tableau vivant gevormd naar Euclides’ gulden snede. Jorien ter Mors is goud, zilver en brons in een. Tijdloos!

17 februari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 423
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…