Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

IJsheilige

We bidden om voorspraak van de profeten, smeken nederig geknield volmaakte schoonheid te mogen aanschouwen en ervaren. Wie bewust naar een openbaring van opperste reinheid zoekt, vindt die niet. Niet in de tunnel richting een wit licht, noch aan de weg richting Detroit of Kathmandu. De rit naar het rode Sedona is tevergeefs, net zoals de queeste naar het verloren paradijs Shangri-La of het verdronken Atlantis. Wie tot aan het eind van het leven wacht, daar in de hemelse aanschijn van de Triniteit hoopt te komen staan, wacht een teleurstelling. Een openbaring is een overval: het gebeurt onverwacht en het is direct duidelijk dat het er een is. Woensdag, 14 februari 2018, zo rond de middag. De natie is euforisch, smacht naar schaatsgoud tijdens de Olympische Winterspelen, hartstochtelijk als ooit de schat van het Rheingold werd begeerd. Er kan vandaag een medaille bij komen. We verlangen ernaar, eisen nog een Ring van de Macht. Die is van ons, ons en ons alleen. Ik zie haar. Even machtig, krachtig en sereen als een dolfijn zwevend door de Grote Oceaan en de condor drijvend op de thermiek boven de Andes, snijdt ze door de baan. Het is pure kunst, hoe ze glanzende pracht, vreugde en geluk in zich verenigt. Tweeënhalf rondje van goddelijke harmonische balans tussen lichaam, geest en ruimte, een heilige drie-eenheid, de belichaming van de Drie Gratiën uit de klassieke oudheid. Een tableau vivant gevormd naar Euclides’ gulden snede. Jorien ter Mors is goud, zilver en brons in een. Tijdloos!

17 februari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 361
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster