Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 683

iCloud

columnsWe hebben ‘m al een tijdje, onze computer waar ik geen reclame voor mag maken maar waarvan de naam te maken heeft met fruit. Echt, hij is geweldig, draadloos, snel en de uitvoering…ach daar zijn al zoveel woorden aan besteed, hij is prachtig. Het went ook snel en ik kan mij goed voorstellen dat ik hierna nooit meer zou kunnen wennen aan welk merk dan ook. 

Die icoontjes onderin zijn kleurrijk, leuk verzonnen en uitnodigend. Ook al heb ik helemaal geen behoefte om Photo Booth aan te klikken, ik doe het toch want dat gordijntje maakt me gek van nieuwsgierigheid. Steve kennende gaat dat gordijntje dan open en verschijnt er iets waardoor je denkt: tja, dat kon ik van Steve verwachten. En dan die kleurige, speelgoedachtige letters voor Word, PowerPoint en Excel, mooi design.

 

De documenten waren door mijn partner keurig in een mapje gestopt en stonden onder in de taakbalk te wachten tot ik ze zou openen. Dat ging heel lang goed, want ik snapte het allemaal redelijk, sleepte fanatiek de betreffende documentjes naar de plek waar ze naar toe moesten en paste mijn teksten eindeloos aan tot ik tevreden was.

 

Dit weekend is iCloud geïnstalleerd, niet door mijzelf natuurlijk, want ook mijn fanatisme kent grenzen. Er was naar mijn idee weinig verandering terwijl ik wel wist dat er ergens in het universum een wolk hing met mijn werk. Dat was aan de ene kant een prettig idee maar aan de andere kant gaf het ook twijfel. Zou het wel echt zo zijn, dat van die wolk en wie controleerde dat dan? Ik besloot het maar gewoon aan te nemen, dat doe ik meestal met zaken die mijn pet te boven gaan en ik ging ijverig aan de slag.

 

Wat er vanochtend gebeurde weet ik nog steeds niet, maar terwijl ik een document richting mail trachtte te slepen, verscheen er in een fractie van een seconde een minuscuul wolkje, heel schattig, dat vrijwel meteen ontplofte; POEFFF. Huh? Het hele mapje was weg, opgelost. Nergens meer te bekennen. Zenuwachtig via Google gezocht hoe ik mijn wolkje kon repareren om mijn documenten terug te krijgen maar ik kwam er niet uit. Even gewacht op mijn partner die nietsvermoedend op zijn racefiets zat. Meestal weet hij meteen een oplossing en roept dan: “Oh ja joh, dan zit 'ie daar en daar”. Maar hij wist het ook niet en heeft tot nu toe nog niets geruststellends van dergelijke strekking tegen mij gezegd.

 

Ondertussen zit Steve zich een bult te lachen… op zijn wolk.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Monique Teeling
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 1821
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "iCloud"

Geschreven door Monique Teeling . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...