Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

iCloud

columnsWe hebben ‘m al een tijdje, onze computer waar ik geen reclame voor mag maken maar waarvan de naam te maken heeft met fruit. Echt, hij is geweldig, draadloos, snel en de uitvoering…ach daar zijn al zoveel woorden aan besteed, hij is prachtig. Het went ook snel en ik kan mij goed voorstellen dat ik hierna nooit meer zou kunnen wennen aan welk merk dan ook. 

Die icoontjes onderin zijn kleurrijk, leuk verzonnen en uitnodigend. Ook al heb ik helemaal geen behoefte om Photo Booth aan te klikken, ik doe het toch want dat gordijntje maakt me gek van nieuwsgierigheid. Steve kennende gaat dat gordijntje dan open en verschijnt er iets waardoor je denkt: tja, dat kon ik van Steve verwachten. En dan die kleurige, speelgoedachtige letters voor Word, PowerPoint en Excel, mooi design.

 

De documenten waren door mijn partner keurig in een mapje gestopt en stonden onder in de taakbalk te wachten tot ik ze zou openen. Dat ging heel lang goed, want ik snapte het allemaal redelijk, sleepte fanatiek de betreffende documentjes naar de plek waar ze naar toe moesten en paste mijn teksten eindeloos aan tot ik tevreden was.

 

Dit weekend is iCloud geïnstalleerd, niet door mijzelf natuurlijk, want ook mijn fanatisme kent grenzen. Er was naar mijn idee weinig verandering terwijl ik wel wist dat er ergens in het universum een wolk hing met mijn werk. Dat was aan de ene kant een prettig idee maar aan de andere kant gaf het ook twijfel. Zou het wel echt zo zijn, dat van die wolk en wie controleerde dat dan? Ik besloot het maar gewoon aan te nemen, dat doe ik meestal met zaken die mijn pet te boven gaan en ik ging ijverig aan de slag.

 

Wat er vanochtend gebeurde weet ik nog steeds niet, maar terwijl ik een document richting mail trachtte te slepen, verscheen er in een fractie van een seconde een minuscuul wolkje, heel schattig, dat vrijwel meteen ontplofte; POEFFF. Huh? Het hele mapje was weg, opgelost. Nergens meer te bekennen. Zenuwachtig via Google gezocht hoe ik mijn wolkje kon repareren om mijn documenten terug te krijgen maar ik kwam er niet uit. Even gewacht op mijn partner die nietsvermoedend op zijn racefiets zat. Meestal weet hij meteen een oplossing en roept dan: “Oh ja joh, dan zit 'ie daar en daar”. Maar hij wist het ook niet en heeft tot nu toe nog niets geruststellends van dergelijke strekking tegen mij gezegd.

 

Ondertussen zit Steve zich een bult te lachen… op zijn wolk.

Dit artikel delen?
 • Hits: 1688
(De gemiddelde waardering is 5 door 7 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal