Voor schrijvers, door schrijvers
Column
469 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

446 Hits

Publicatie op:
HUNK
Mooi mazzel van de week. Twee avonden achter elkaar een Richard Gere film op RTL7. De mannenzender, met mannenfilms. Zegt RTL7 zelf. Niet om het een of ander, maar met Richard Gere trek je hoe dan ook vrouwelijke kijkers, of we nou welkom zijn of niet. Die man werkt als een magneet, ik blijf sowieso hangen. Zelfs al heb ik een deadline voor de wijkkrant. Die verschuif ik dan eigenhandig naar de volgende dag. Kom ik mee weg, de hoofdredacteur is ook een vrouw.

Smaken verschillen, maar om Richard Gere kan niemand heen, toch? Ja, chicks van onder twintig, de beste man is bejaard, I know. Maar google eens wat beelden van 'American gigolo' of 'Pretty woman.' Juist. Zo ziet een hunk eruit. 

Zoals te verwachten heeft Richard graag jonge schoonheden aan z'n zij. 's Mans huidige eega telt 37 jaar terwijl Ries net de 70 heeft aangetikt. Kun je wat van vinden. Mag. Geef 'm eens ongelijk. En vooral, geef haar eens ongelijk. Even eerlijk, met Richard in je kielzog is het prima thuiskomen met de Pasen. Moeder zal jaloers zijn. Anders oma wel.

Zo knap, hij leidt je in elke rol moeiteloos om de tuin. Als schurk, rijke charmeur, gigolo, bedrogen echtgenoot...je trapt er met open ogen in. Het is een goeie gast ook nog, wist je dat? Hij houdt zich bezig met Tibetaans Boeddhisme en zet zich in voor de mensenrechten in dat land. Hoe fucking sexy is dat?

'Ach weet je, uiterlijk is zwaar overschat',  hoort een vrouw van mijn leeftijd dan te zeggen. Weet ik wel, maar toch...
...Richards smeuïge opwachting maakt elke film, hoe wanstaltig ook, het uitzitten waard. The fast and the furious deel 12 (ben de tel kwijt) zal te hachelen zijn met Richard als opa van een jonge straatracer ofzo. Voor mijn part verschijnt ie als herintredende rekruut in de 18e (?) Police Academy. Goed, ik draaf door.

Bovendien heb ik verdomd weinig te klagen hoor. Mijn vriend is dan wel niet zo rijp als Richard, maar wel stoer, sexy en handig. Met steigerhout enzo. Daar staat ie, in zo'n mouwloos shirtje, prachtige dingen van te maken, voor ons huisje. Binnenkort wordt ie pas 50, dus dat belooft wat voor de toekomst.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "HUNK"