Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

444 Hits

Publicatie op:
HOTEL

'Het is hier geen hotel!' Ach, wie is er niet groot mee geworden? En welke moeder heeft zich niet voorgenomen verre van deze dooddoener te blijven? Terwijl het in de praktijk toch wel vaak van toepassing is. Let wel, tot u spreekt een kinderloze, parttime bonusmoeder. Eerlijk gezegd heeft het in onbruik geraakte 'het is hier geen filantropische instelling' mijn voorkeur. Die vind ik sympathieker dan die wat decadente hotelversie, maar die is veel te ouderwets, snap ik ook wel. Bovendien hou je de aandacht van de doelgroep niet vast met woorden van meer dan twee lettergrepen.

Overigens heb ik niet zo gek veel te klagen als kleine speler in de wereld van de opvoederij. De kids van mijn vriend komen slechts een weekend in de 14 dagen de boel opvrolijken en dat is grotendeels gezellig. Jongens zijn het, van 16 en 13, dat dan weer wel. Hieronder een kleine bloemlezing:

'Je kleren mag je zelf in de wasmand leggen, anders wordt het niet gewassen.'

'Handen gewassen? ...Vanmorgen al? Oké, maar je komt net van het toilet af, dus...'

'Haal even een borstel door de pot, staat zo slordig, die vlekken.'

'Prima als je drinken meeneemt naar je kamer, maar breng de glazen ook eens terug naar de keuken.'

'Volgende keer graag ff het bord afspoelen, nu zit die vaatwasser onder de ketchup.'

'Je mag je voeten afwikkelen als je de trap op loopt. We hebben buren....Afwikkelen ja, dus niet stampen als een olifant, zeg maar.'

Je hoeft er geen enkel opvoedcliché meer tegenaan te gooien, want het zijn al clichés op zich. En het is prima. We gaan lekker ons gangetje en die paar keer extra stofzuigen neem ik op de koop toe. Net als het uit de weg ruimen van die ene sok (ook zoiets, rondslingerende sokken zonder partner) en de natte handdoeken op de badkamervloer. Alleen hun beddengoed recht trekken, dat doe ik niet. Toe zeg, het is hier geen hotel.

 


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "HOTEL"

© Tryntsje van der Meer
09.08.20
Feedback:
Puik! Maar wel als cursiefje te rangschikken. :)
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.04.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Schrijfkwaliteit
  4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 22.04.20
  Tweede alinea: "slecht een weekend in de 1 dagen". Een s en een 4 vergeten? Desondanks een leuk stukje over volgens mij heel normale jongens en keurig overzichtelijke besognes.
  • Tryntsje van der Meer 23.04.20
   @HansVillerius Dat wist ik serieus niet...Vruchtba re tip, Wederom mijn hartelijke dank !
  • W.J. (Hans) Villerius 23.04.20
   @Tryntsje Je hebt je stuk niet aangepast. Dat moet je zelf weten. Misschien wil je echter jouw publicatie wel verbeteren, maar weet je niet hoe. In dat geval: Rechts onderin je beeldscherm zie je, als je ingelogd bent, bij je eigen tekst een rode knop met witte letters 'BEWERKEN'. Na aanklikken kun je veranderingen aanbrengen.
  • Tryntsje van der Meer 23.04.20
   Thanx, dat was idd de juiste boodschap. En die vergeten letters moet ik beter op letten, fijn dat je me scherp houdt!

In elke boekenwinkel