Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Hormonen

 

Ik heb geen wetenschappen gestudeerd. Misschien had dit wel interessant kunnen zijn, als ik er nu zo over nadenk. In de middelbare school kregen we wel wat chemie en fysica, op zich wel boeiend. Enkel  die ingewikkelde formules, daar had ik een hekel aan.
"Het zijn de hormonen." Dat hoor ik regelmatig. Dan knikken we even begrijpend en gaan we weer verder met waar we op dat moment mee bezig zijn. Een soort van stilzwijgend pact onder vrouwen. Zelfs mannen weten wat dat betekent. "Het zijn haar hormonen." Ze fronsen even de wenkbrauwen, lachen een beetje heimelijk en praten weer verder over voetbal.
Bestaat er iets als " een hormonen meter" ? Men steekt de meter onder de oksel, wacht op het geluidje en neemt het dan weer van onder de oksel vandaan. De vraag flitst door het hoofd, ben ik ziek ? Op het schermpje kan men dan lezen hoeveel oestrogeen, testeron, groeihormoon, schildklier- en bijschildklierhormoon, bloedsuikerspiegelhormoon en spijsverteringshormoon, er momenteel door het lichaam giert.
Rood is alarm, stand : ziek. Dan heeft men teveel van eender welk zonet omschreven hormoon. Zou dat niet zalig zijn?
Geen gedoe meer over lastige dagen. Bewijs is er zwart op wit. Men kan het aan iedereen tonen. Er  is verder niets aan te doen. De harde bewijzen. Handig voor vrouwen tijdens de maandstonden of in de overgang. Geen nodeloze discusses meer. Geen heimelijk gedoe of wegmoffelen van stemmingswisselingen. Je bent gewoon op dat moment ziek! Geen te hoge koorts, wel te hoge hormonen stand... of zoiets. Het zou veel miserie vermijden. Dit is een oproep aan de wetenschap! Zoek het uit en breng het zo snel mogelijk op de markt.

© A Waegeman op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.