Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

(hopelijk) Slaapverwekkende column

Ik ben moe. Vannacht weer niet aan de broodnodige – voor mij dan toch – acht uren slaap toegekomen. De laatste weken word ik elke morgen door een duif gewekt. Geen idee waarom, maar dat beest vindt het schijnbaar nodig om zodra het licht wordt (en dat is momenteel al vóór zes uur ‘s morgens) op ons dak te gaan zitten en keihard roekoekoe-roekoekoe-roekoekoe te roepen. Dan zit er niets anders op dan mijn bed uit te komen, het rolluik met veel lawaai op en neer te bewegen en het raam dicht te doen, anders kan ik het slapen verder wel vergeten.

Nu was het deze morgen door de onweersbuien van vannacht nog heel somber, vrij donker weer. En werd ik – hoera! – niet voor dag en dauw door de duif gewekt. Iets na zessen werd ik echter wakker door een binnenkomend bericht op de smartphone van mijn echtgenoot. Hij was ‘m vergeten uit te zetten. Oké, kan gebeuren, denk je dan nog. Ik vroeg hem van wie het bericht kwam, wie weet was het wel belangrijk op dit vroege uur. Maar niks hoor, het was een melding van de nieuwssite. Ik had hem al meermaals gevraagd die meldingenservice stop te zetten want niets zo irritant als constant dat gebliep dat steeds je aandacht vraagt. Dus ja, toen was ik geïrriteerd en dat helpt niet echt als je terug in slaap wil vallen ...

Maar kom, het was woensdag dus hoefden we pas om twintig over zeven op te staan, in plaats van de gebruikelijke zeven uur (kwestie van geen uitgebreide boekentas voor zoonlief te hoeven klaarmaken). Ik viel wonder boven wonder weer in slaap. Om gelijk weer wakker te worden omdat manlief (al dekt deze benaming niet helemaal hoe ik op dat moment over hem dacht) slaperig vroeg: “Ja?”
Hij dacht dat ik iets gezegd had … Aargh!

Maar ‘elk nadeel heb zijn voordeel’, bedacht ik me net. Dit hele slapeloze gedoe heeft me wel inspiratie gegeven voor een column. Waarvan akte.
Mag ik dan nu weer naar bed?

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 271
(Gemiddelde waardering 3.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten