Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 670

Homohaat is terrorisme!

Zo had ik gisteren net mijn column afgerond over hoe achterlijk de “corona-killers” zijn. Toen kwam ik erachter dat er steeds meer mensen achterlijk worden en/of blijven. Ik was nauwelijks klaar toen ik mijn dagelijkse nieuwsbrief van het algemeen dagblad kreeg. Hierin werd, in de titel al, beschreven dat er “wéér geweld tegen homo in Amsterdam”. Net als gisteren wil ik niet meteen de Amsterdammers aanvallen op hun mentaliteit, want niet elke Amsterdammer is een totale idioot. Toch zijn er blijkbaar meer geest-zieke mensen dan gewoon mensen die ook maar het minste beetje verstand hebben. Als je een homo aanvalt omdat hij homo is, ben je niet lekker. Dat zouden ze je moeten opsluiten, en weghouden van de samenleving. Je bent dan een terrorist. Homohaat is terrorisme.

Nu ik het heb gehad over de totale gekken in onze maatschappij, doe ik daar met liefde nog een schepje boven op. Toch denk ik dat ik het nu beter kan hebben over de oorzaak van de homohaat, als je iets wilt uitroeien moet je wel weten hoe. Dus ik ga gewoon maar eens Googelen waar die homohaat toch vandaan komt. Naast dat ik een zeer interessante reclame van de Wehkamp over kommen krijg, zie ik een artikel waar de kennis vanaf stort. Een artikel van het psychologie magazine, waarin word gesteld dat heteroseksuele mannen vaak homoseksuele mannen lastig vallen om hun “mannelijkheid te bewijzen” of word het omschreven als “machogedrag”. Ook zou het zijn “om hun eigen homoseksualiteit te verbergen”. Seksonderzoeker Dr. Paul Henry Gebhart (1917-2015) stelde zelfs dat iedereen biseksueel is.
Dan heb je nog het kader ‘geloof’. Want Allah, God, Jehova of wie-het-ook-mag-zijn zou hebben bedacht dat er alleen een relatie zou mogen bestaan tussen de man en de vrouw. Hoe veel vrouwen die man dan mag hebben, verschillen de meningen over. Van God mag ik (maar) één vrouw hebben, van Allah mag ik er vier. Alleen hierom zou ik al moslim worden. Maar goed, wat mij verbaast is dat ik dus bij wijze van spreken wel met 4 vrouwen tegelijk wat mag hebben maar niet met één man?! Ik wil niet al te lastig zijn, maar ik zou me dood schamen als ik vier vrouwen zou hebben en een beetje de macho zou zitten uithangen.

Kortom, ik vraag aan u het volgende: bent u macho? Haat u homo’s? Bekeert u tot een Godsdienst en ga in de naam van uw Allah of het vliegende spaghetti-monster homo’s haten. Want dat kan gewoon in Nederland. Amen.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© M. Th.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 53
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Homohaat is terrorisme!"

Geschreven door M. Th. . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!