1 post

Hologrammen

63 Hits.

ABBA gaat weer optreden. Althans ze hebben in speciale pakken onlangs een aantal nummers uitgevoerd ergens in een non-descripte ruimte om op basis van de video’s daarvan hologrammen te maken. De zo geregistreerde bewegingen van de groepsleden werden aangekleed met hun uiterlijk van vroeger, zodat het lijkt alsof ze forever young zijn. In het speciale, in Londen te bouwen, theater gaan deze hologrammen dan optreden en kunnen de bejaarde ABBA-leden achter hun rollator of in hun luie fauteuil genieten van hun welverdiende oude dag. Geen optredens van uitgemergelde rimpelrijke oude lijven zoals bij de Stones, nee ABBA blijft haar jonge glorie blijven uitstralen.

Met een liveoptreden heeft een dergelijke vlees- en bloedloze avatarshow natuurlijk helemaal niets te maken. Geen idee of Bennie en Björn zelf op dit bizarre idee kwamen. Het is nauwelijks voorstelbaar dat muzikanten, die de kracht van de interactie tussen performers en publiek kennen, ooit ook maar een seconde zouden kunnen denken dat hologrammen de plaats in kunnen nemen van levende muzikanten. Hadden de beide A-dames, net als in de naam ABBA, de beide B-heren maar gevangen kunnen houden en behoeden voor dit b-idee. Geen idee of dit onzalige initiatief succesvol gaat worden. Ik heb er zo mijn twijfels bij al moet ik toegeven dat iets dergelijks wel een leuke attractie voor de Efteling kunnen zijn. Gewoon voor erbij dan. Hopelijk begraven ze het groteske, ongetwijfeld tijdens een koortsdroom geconcipieerde, idee om levende en dode muzikanten te laten optreden als betrof het een liveconcert en sluiten ze die hologrammen gauw op in hun digitale hol om ze te laten desintegreren tot onschuldige pixels.

Hoewel… er is misschien ook een mooie toepassing denkbaar. Als we van kabinetsleden nu eens hologrammen maken. Daar, immers, herhalen ze steeds zetten dus er kan gemakkelijk iets gemaakt worden dat nog honderden jaren meekan. Geen eindeloos formatiegedrein! Heerlijk toch? Kabinet Rutte 800..., technisch kan het hè?

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Martin Reekers:

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.09.21
Feedback:
Je hoeft het niet eens te zijn met de inhoud. Ben ik dan ook niet. Honderdduizenden ABBA fans vinden het juist fantastisch bedacht. Het gaat tenslotte om de muziek en niet hoe de artiesten eruit zien. Voor de rest is het goed geschreven.
  • Waardering
    80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Martin Reekers 11.09.21
    Eens Lila. Ik had het stukje niet geschreven als ABBA weer echt zou gaan optreden zoals ze er nu uitzien
07.09.21
Feedback:
Goede column, Martin, sterke plot. Interpunctiegebruik is voor verbetering vatbaar. Ik zie onterechte komma's en elders mis ik komma's. Aan de inhoud van je column doet dat verder niets af natuurlijk.
  • Waardering
    80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
723
Lezen?
Column
Mijn moeder
631
Lezen?
De man die wilde loslaten
619
Lezen?
Column
Soufflé
580
Lezen?
De pianostemmer
570
Lezen?