Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Hologrammen

Publicatie: | Martin Reekers

ABBA gaat weer optreden. Althans ze hebben in speciale pakken onlangs een aantal nummers uitgevoerd ergens in een non-descripte ruimte om op basis van de video’s daarvan hologrammen te maken. De zo geregistreerde bewegingen van de groepsleden werden aangekleed met hun uiterlijk van vroeger, zodat het lijkt alsof ze forever young zijn. In het speciale, in Londen te bouwen, theater gaan deze hologrammen dan optreden en kunnen de bejaarde ABBA-leden achter hun rollator of in hun luie fauteuil genieten van hun welverdiende oude dag. Geen optredens van uitgemergelde rimpelrijke oude lijven zoals bij de Stones, nee ABBA blijft haar jonge glorie blijven uitstralen.

Met een liveoptreden heeft een dergelijke vlees- en bloedloze avatarshow natuurlijk helemaal niets te maken. Geen idee of Bennie en Björn zelf op dit bizarre idee kwamen. Het is nauwelijks voorstelbaar dat muzikanten, die de kracht van de interactie tussen performers en publiek kennen, ooit ook maar een seconde zouden kunnen denken dat hologrammen de plaats in kunnen nemen van levende muzikanten. Hadden de beide A-dames, net als in de naam ABBA, de beide B-heren maar gevangen kunnen houden en behoeden voor dit b-idee. Geen idee of dit onzalige initiatief succesvol gaat worden. Ik heb er zo mijn twijfels bij al moet ik toegeven dat iets dergelijks wel een leuke attractie voor de Efteling kunnen zijn. Gewoon voor erbij dan. Hopelijk begraven ze het groteske, ongetwijfeld tijdens een koortsdroom geconcipieerde, idee om levende en dode muzikanten te laten optreden als betrof het een liveconcert en sluiten ze die hologrammen gauw op in hun digitale hol om ze te laten desintegreren tot onschuldige pixels.

Hoewel… er is misschien ook een mooie toepassing denkbaar. Als we van kabinetsleden nu eens hologrammen maken. Daar, immers, herhalen ze steeds zetten dus er kan gemakkelijk iets gemaakt worden dat nog honderden jaren meekan. Geen eindeloos formatiegedrein! Heerlijk toch? Kabinet Rutte 800..., technisch kan het hè?

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Je hoeft het niet eens te zijn met de inhoud. Ben ik dan ook niet. Honderdduizenden ABBA fans vinden het juist fantastisch bedacht. Het gaat tenslotte om de muziek en niet hoe de artiesten eruit zien. Voor de rest is het goed geschreven.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
07.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goede column, Martin, sterke plot. Interpunctiegebruik is voor verbetering vatbaar. Ik zie onterechte komma's en elders mis ik komma's. Aan de inhoud van je column doet dat verder niets af natuurlijk.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.