Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De hitte verdooft de stilte

Mijn lederen, donkerbruine schoenen brengen mij stapsgewijs tot aan het graf van mijn moeder en ik vraag me af of zij, daar zo gelegen, ook afziet van de hitte. Mijn handen vatten vuur en mijn hoofd maakt vreemde bewegingen, alsof het zich van mijn lichaam wil afzonderen; alsof het niet geconfronteerd wil worden met de doden; alsof het liever op een terras een gekoelde frisdrank tot zich zou willen nemen en niet in deze warmte wil verblijven.

Moedeloos sta ik voor het graf van mijn moeder en ik prevel zachte woorden die steeds opnieuw pijnlijk zijn; niet enkel voor mij, maar ook voor haar, omdat ik zeker weet dat ze begreep wat ik haar wilde zeggen op haar sterfbed. Maar laat me in deze verschroeiende hitte opnieuw herhalen dat ik je alles vergeven heb, moeder; dat de pijn die je me ooit hebt aangedaan langzaam wegebt. Laat ik voor eens en altijd stellen dat ik je terug gewoon als mijn moeder zal benoemen.

Laat me, hier te midden van honderden gedenkstenen, neerknielen en je zeggen dat je mijn moeder bent. Laten we het verleden nu voor altijd achter ons en laten we samen hopen op koelte. Zal ik je ook een ijsje met aardbeien aanbieden om het leed te verzachten? Of heb je liever dat ik de bloemen die je van onbekende mensen gekregen hebt, water geef? Mag ik eindelijk ook tranen laten omdat je dood bent? Kunnen we samen terug naar huis keren?

Ik moet verder... Ik laat je achter. Mijn modieuze schoeisel lijdt mij naar andere oorden; mijn hoofd wil hier niet meer zijn, ondanks de vergiffenis; mijn lijf is uitgeput en mijn blik onwezenlijk. De afstand vervaagt en de doden luisteren mee. De hitte verdooft de stilte.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 972
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten