Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het zijn de kleine dingen...

Hm, even denken: mijn boek kwam uit, met m’n band een optreden gedaan in een wedstrijd, griep gehad, twee spinnen vermoord, lastiggevallen door de belastingdienst over iets uit 2013, een slimme meter geweigerd toen ze die wilden installeren, voor het eerst een boek van Dostojevski gelezen, de kachel een graadje lager gezet om gas te sparen omdat alle beetjes helpen hier in Groningen, trots naar het stapeltje eigen werk gegluurd dat in de boekhandel lag, nog twee spinnen vermoord, met verbazing naar het gat in mijn muur gekeken veroorzaakt door de aannemer die bij mijn buurvrouw – ten gevolge van een brand enige tijd geleden – haar keuken verbouwd, malle excuses van diezelfde aannemer aangehoord, uit pure baldadigheid roze wasverzachter gekocht in plaats van blauwe, niet mijn auto gewassen, voor de zoveelste keer de verkeerde plek gekozen om mijn fiets te parkeren zodat ik die onder vijfentwintig andere vandaan moest sjorren na een avondje stappen, broccoli tot moes vermalen om te proberen of ik het dan wél lust, schoongemaakt op plekken in huis die je doorgaans niet ziet, een slechte film gezien en een aantal goede, m’n schoonzus gefeliciteerd met haar verjaardag, filmpjes bekeken over de nieuwste Nintendo, al mijn zelfgeschreven liedjes achterstevoren afgespeeld om ze te controleren op verborgen boodschappen, langdurig in gebed geweest voor alle inwoners van Noord-Korea – behalve één, gedroomd dat ik vermoord werd door vier spinnen, na acht jaar ontdekt dat mijn huis niet op het vaste telefoonnet is aangesloten, gefantaseerd over de zon en vervolgens aan de zonnebrandcrème geroken, een lekke fietsband geplakt, wederom een afwijzend standpunt in moeten nemen wegens ananas in het eten tijdens wat een gezellige eetafspraak had kunnen zijn, mijn denkbeeldige huisdier geleerd de krant te halen, plannen gelezen over de verdubbeling van het spoor dat voor mijn huis ligt, Freek de Jonge’s nieuwe voorstelling bezocht en genoten, een knoflookpers vernield, het puzzelboek op het toilet heb ik helemaal ingevuld, de Facebookpagina van m’n tandarts een like gegeven en natuurlijk, om in stijl af te sluiten, mijn stembiljet ingelijst en aan de muur gehangen – als mooie herinnering.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 759
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster