Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het zal je kind maar wezen

Vorige week rond deze tijd deelde ik op Facebook een bericht van een meisje dat vermist werd: ze was uit school niet thuisgekomen en het was inmiddels een dag later. Familie in dikke paniek.

Dat delen van zo’n bericht doe ik meestal als ik het voorbij zie komen, want het zal je kind maar zijn.

Negen van de tien keer lees je een dag later dat ze weer heelhuids terecht is, terug van een dagje weglopen in een puberbui. Waarschijnlijk heeft ze ondertussen beloofd dat ze het nooit meer zal doen en appt ze vanuit haar kamertje, languit op bed en met haar hoofd op een Justin Bieber-kussentje, haar Besties dat ze achteraf ook wel vet geschrokken is.

Maar een enkele keer lees je dat ze niet thuiskwam, en geen sorry pap en mam meer kon zeggen, en dat ze dood gevonden werd. Drijvend in een sloot, of open en bloot langs de kant van de weg. Begraven onder een laag zand, of weggesleept en verstopt in de struiken. Misbruikt en met een gehavend lijf. Teruggevonden door een argeloze wandelaar of een meute speurhonden. Het zal je kind maar zijn.

Dan doemt het beeld op van een volwassen vent, die zich uitgaf voor een spetter van zestien en op een kinderlijk makkelijke manier een afspraakje regelde, zich vergreep aan een meisje en op zijn manier de rotzooi opruimde.

Maar wat als de volwassen viespeuk een jongetje van veertien blijkt te zijn en echt een spetter is?

Dat zal je kind maar wezen. Dat zal je kind maar zijn.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 575
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten