Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het restant van mijn goede voornemens

Een paar weken nadat we zijn begonnen aan een nieuw jaar, overdenk ik altijd even de status van mijn goede voornemens. De meest voorkomende heb ik al opgegeven, sporten zit niet in mijn genen. Gelukkig heb ik geen aanleg voor overgewicht dus daar hoef ik niet op te letten. Maar ik neem me toch wel iedere keer voor om nu eens echt een aanvang te maken met het opruimen van mijn huis.

Je ziet het altijd in tijdschriften. Die prachtig ingerichte huizen waar op de strategische plaatsen een prachtige boeket bloemen of een uitbundig bloeiende plant staat. Op de bank ligt sierlijk een mooie deken gedrapeerd, accessoires zijn met zorg uitgezocht en bovenal, er staat niks scheef. Ik kijk mijn eigen huis eens rond, die zieltogende plant met zijn gele bladeren moet toch echt weer eens een keer water. Dat boeket trouwens ook, straks kan ik het als droogboeket gebruiken. Mijn hond heeft een puinhoop gemaakt van de bank en ligt intens tevreden in zijn eigen dekentje gerold. Daar wil je geen gasten op laten zitten, dat kan ik je verzekeren. Ik zie dat mijn man de eettafel weer heeft vol gelegd met spullen die hij in de afgelopen dagen heeft gebruikt. “Gezellig hè”, hij heeft graag een eigen ‘spot’.

Rigoureus ga ik aan de slag. Alle rommeltjes van mijn man verdwijnen in een grote houten kist die ik onder zijn handbereik plaats. De planten worden ontdaan van hun gele bladeren, ze krijgen plantenvoeding en worden besproeid. Het boeket gaat in de kliko en de vaas in de vaatwasser. Ik besluit geen nieuw te kopen, het is aan mij niet besteed. Dan loop ik tegen een dilemma aan, want wat doe ik met de hond. Ik besluit dat hij zijn plekje op de bank mag houden, tenslotte zitten we er toch nooit. Hij kijkt me dankbaar aan en tukt heerlijk verder. Ik kijk tevreden rond, alles schoon, opgeruimd. Het is nog niet helemaal VT Wonen-proof maar het begint er op te lijken. Nu ga ik het zo houden.

De eerste dagen hou ik het keurig vol. Maar dan krijg ik een foto doorgeappt van mijn man om me te laten zien dat hij met de hond naar de bossen is. Als ik ’s avonds na mijn werk thuis kom, vind ik hen heel tevreden samen. Ze hebben een prima middag gehad, ik zie het aan de hoeveelheid zand die ze mee naar binnen hebben gebracht. Mijn man heeft de helft van de inhoud van zijn kist weer rond zich heen gedrapeerd. Hij kijkt me tevreden aan. “Koffie?”

Daar gaat mijn goede voornemen. Ik besluit ter plekke dat ik het opgeef, tenslotte is het huis er voor ons, niet wij voor het huis. Ik plof in de stoel en geef de hond een knuffel. “Heerlijk, ik lust wel koffie.”

Ach, ik vind mijn huis gezellig. Iedereen is altijd welkom. En mensen die niet door mijn chaos heen kunnen kijken, die moeten maar gewoon wegblijven. Ik denk dat dat mijn goede voornemen voor volgend jaar gaat zijn.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 627
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten