Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

301 Hits

Publicatie op:
Het gemaskerd bal
Het gemaskerd bal
Winkelen in corona tijd. Het is anders dan anders. Ik had mijn mondmasker opgezet. Een gevoel van veiligheid voor mezelf en de anderen. Maar dan stond ik aan de kassa. Als het op"ritsen" aan de kassa aankomt geldt er blijkbaar geen social distance. De (ongeduldige) gemaskerde vrouw vóór mij kon niet wachten. Ze moest en zou vóór mij ritsen. Zonder opzij te kijken of even bedankend te knikken. Maar wel scherp kijkend vanuit haar ooghoeken. Haar gerief moest zo snel mogelijk op de band. Ze kon niet wachten tot de man vóór haar alles uit zijn kar had gehaald. Tot ze tot haar eigen stomme verbazing besefte dat de arme man geen plaats meer had. Haar gerief ging zich al bijna tussen de man zijn koopwaar vermengen. Oei, zei ze plots. Ze viel totaal uit de lucht. Dit had ze niet zien aankomen. Ze had er niet beter op gevonden dan haar arm als buffer te gebruiken en zo hand en armcontact te maken met de lopende kassaband, ik zou bijna zeggen, okselcontact, want ze ging bijna plat.
Op deze manier blokkeerde ze haar eigen potjes en pakjes. De band liep verder en haar  eventuele Corona virussen werden bij deze over heel de  band verspreid, en zouden nu, zolang de band niet werd ontsmet, vandaag cadeau gedaan worden aan alle klanten die voor deze kassa zouden kiezen.
En toen was het mijn beurt. Ik hield wijselijk anderhalve meter afstand van deze coronaverspreidende, ongeduldige vrouw.
Tot ik de hete adem van de wachtende ongeduldige man achter mij in mijn gevoelige nek voelde.
En op zijn beurt ging hij hetzelfde doen. De band al in beslag nemen nog voor het zijn beurt was. Daarbij zijn spullen achterna moeten gaan hollen daar waar het niet kon.
Mijnheer, er komt nog hoor... zei ik kort. Waarbij  ik even naar mijn nog halfvolle kar keek...
En toen had de ongeduldige coronaverspreidende man het eindelijk begrepen en haalde hij alles weer even van de coronaband.
 

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het gemaskerd bal"

© A. Waegeman

In elke boekenwinkel: