1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Het gemaskerd bal

Publicatie op : 09-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het gemaskerd bal

396 Hits.

Winkelen in corona tijd. Het is anders dan anders. Ik had mijn mondmasker opgezet. Een gevoel van veiligheid voor mezelf en de anderen. Maar dan stond ik aan de kassa. Als het op"ritsen" aan de kassa aankomt geldt er blijkbaar geen social distance. De (ongeduldige) gemaskerde vrouw vóór mij kon niet wachten. Ze moest en zou vóór mij ritsen. Zonder opzij te kijken of even bedankend te knikken. Maar wel scherp kijkend vanuit haar ooghoeken. Haar gerief moest zo snel mogelijk op de band. Ze kon niet wachten tot de man vóór haar alles uit zijn kar had gehaald. Tot ze tot haar eigen stomme verbazing besefte dat de arme man geen plaats meer had. Haar gerief ging zich al bijna tussen de man zijn koopwaar vermengen. Oei, zei ze plots. Ze viel totaal uit de lucht. Dit had ze niet zien aankomen. Ze had er niet beter op gevonden dan haar arm als buffer te gebruiken en zo hand en armcontact te maken met de lopende kassaband, ik zou bijna zeggen, okselcontact, want ze ging bijna plat. 

Op deze manier blokkeerde ze haar eigen potjes en pakjes. De band liep verder en haar  eventuele Corona virussen werden bij deze over heel de  band verspreid, en zouden nu, zolang de band niet werd ontsmet, vandaag cadeau gedaan worden aan alle klanten die voor deze kassa zouden kiezen.
En toen was het mijn beurt. Ik hield wijselijk anderhalve meter afstand van deze coronaverspreidende, ongeduldige vrouw.
Tot ik de hete adem van de wachtende ongeduldige man achter mij in mijn gevoelige nek voelde.
En op zijn beurt ging hij hetzelfde doen. De band al in beslag nemen nog voor het zijn beurt was. Daarbij zijn spullen achterna moeten gaan hollen daar waar het niet kon.
Mijnheer, er komt nog hoor... zei ik kort. Waarbij  ik even naar mijn nog halfvolle kar keek...
En toen had de ongeduldige coronaverspreidende man het eindelijk begrepen en haalde hij alles weer even van de coronaband.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Hot and crowdy
977
Lezen?
Column
Lock down
708
Lezen?
Column
Er zijn erger dingen dan dat
546
Lezen?