1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  416 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-12-2020

Hits: 236

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het geheim van Napels.

Aangepast: 03-12-2020
Woensdag 25 november zal altijd bijblijven als de dag dat Diego Armando Maradona van ons heen ging. De ganse wereld kreunde onder het Coronageweld doch deze pandemie verdween op slag bij het heengaan van dit Argentijnse godenkind. Hij had net de leeftijd bereikt van 60 jaar toen zijn hart besloot dat het genoeg was en er mee ophield. Genoeg geleefd. Genoeg gelopen, gedribbeld, gedronken, gesnoven en vooral,  geneukt. Zo geniaal en gretig hij op de groene mat was zo groot en geil was ook zijn honger naar vrouwelijk schoon. Radio trottoir berichtte dat Don Diego in zijn leven met plusminus 6000 vrouwen het bed deelde.  Laat dit nu nog een beetje overdreven zijn het zullen er in elk geval véél geweest zijn. Een jaar telt, zoals ieder weet, máár 365 dagen. Dan moet je pakweg, 20 jaar, dagdagelijks, van bil gaan, met telkens een andere vrouw om in de buurt van dat aantal te komen. Híj zal er, op een viriele dag, wel eens méér dan één gepakt hebben dus het kán kloppen. Bewonderenswaardig libido. Dan zal hij naast de hand van God nog wel over een ander goddelijk lichaamsdeel beschikt hebben. Hij had ook steeds een entourage rond zich waar drank, drugs en vrouwen nooit ver weg waren. Ik bewonder hem eigenlijk dat hij op zaterdagavond nog de tijd nam om een matchke te voetballen. Iedereen heeft ooit wel eens beelden gezien van Pluisje in een of andere discotheek. Omringd door enkele Al Capone types, geflankeerd met een paar snolletjes. Zijn met bloed doorlopen ogen, wijd opengesperd, schuim in de mondhoeken, klaar om de wip van zijn leven te maken ergens in een vestiaire of in de limo op de parking. Zeker weten dat hij regelmatig 's middags wakker werd met who the fuck is dit en ay caramba waar heb ik die binnen gedaan? Een klein beetje jaloezie van ondergetekende is hier wel op zijn plaats. 
Dus vanaf nu, ieder jaar, op 25 november, zullen er massaal veel vrouwen in en rond Napels er wel eens even bij stilstaan. Vrouwen die 35 jaar geleden nog jong en wulps en avontuurlijk waren. Vrouwen die nu zelf tieners en pubers hebben. Vrouwen waarvan ik zeker weet dat veel van hun mannen geen flauw idee hebben. Ieder jaar zullen zij nog wel eens terug flashbacken aan die nacht of dat uurtje met die kleine Argentijn. Ergens op een louche hotelkamer of sjieke Hiltonsuite. Die éne keer dat ze met een heuse wereldster de horizontale tango dansten. Hijzelf zal ze zich allemaal niet meer herinnerd hebben. Zij zullen hun numéro 10 allicht nooit vergeten en hun herinnering zal met hen het graf in gaan. 
Het ga je goed Diego. 
 
P. z. Wever. 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.12.20
Feedback:
Met plezier gelezen.
Show more
03.12.20
Feedback:
Genoten van je verhaal!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Napoleon Bonaparte.
293
Lezen?
Column
Brussels by night.
286
Lezen?
Column
Invasie van Oranje.
264
Lezen?