Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
Maximaal 750 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Het geheim van Napels.

Publicatie: 03 december 2020
Woensdag 25 november zal altijd bijblijven als de dag dat Diego Armando Maradona van ons heen ging. De ganse wereld kreunde onder het Coronageweld doch deze pandemie verdween op slag bij het heengaan van dit Argentijnse godenkind. Hij had net de leeftijd bereikt van 60 jaar toen zijn hart besloot dat het genoeg was en er mee ophield. Genoeg geleefd. Genoeg gelopen, gedribbeld, gedronken, gesnoven en vooral,  geneukt. Zo geniaal en gretig hij op de groene mat was zo groot en geil was ook zijn honger naar vrouwelijk schoon. Radio trottoir berichtte dat Don Diego in zijn leven met plusminus 6000 vrouwen het bed deelde.  Laat dit nu nog een beetje overdreven zijn het zullen er in elk geval véél geweest zijn. Een jaar telt, zoals ieder weet, máár 365 dagen. Dan moet je pakweg, 20 jaar, dagdagelijks, van bil gaan, met telkens een andere vrouw om in de buurt van dat aantal te komen. Híj zal er, op een viriele dag, wel eens méér dan één gepakt hebben dus het kán kloppen. Bewonderenswaardig libido. Dan zal hij naast de hand van God nog wel over een ander goddelijk lichaamsdeel beschikt hebben. Hij had ook steeds een entourage rond zich waar drank, drugs en vrouwen nooit ver weg waren. Ik bewonder hem eigenlijk dat hij op zaterdagavond nog de tijd nam om een matchke te voetballen. Iedereen heeft ooit wel eens beelden gezien van Pluisje in een of andere discotheek. Omringd door enkele Al Capone types, geflankeerd met een paar snolletjes. Zijn met bloed doorlopen ogen, wijd opengesperd, schuim in de mondhoeken, klaar om de wip van zijn leven te maken ergens in een vestiaire of in de limo op de parking. Zeker weten dat hij regelmatig 's middags wakker werd met who the fuck is dit en ay caramba waar heb ik die binnen gedaan? Een klein beetje jaloezie van ondergetekende is hier wel op zijn plaats. 
Dus vanaf nu, ieder jaar, op 25 november, zullen er massaal veel vrouwen in en rond Napels er wel eens even bij stilstaan. Vrouwen die 35 jaar geleden nog jong en wulps en avontuurlijk waren. Vrouwen die nu zelf tieners en pubers hebben. Vrouwen waarvan ik zeker weet dat veel van hun mannen geen flauw idee hebben. Ieder jaar zullen zij nog wel eens terug flashbacken aan die nacht of dat uurtje met die kleine Argentijn. Ergens op een louche hotelkamer of sjieke Hiltonsuite. Die éne keer dat ze met een heuse wereldster de horizontale tango dansten. Hijzelf zal ze zich allemaal niet meer herinnerd hebben. Zij zullen hun numéro 10 allicht nooit vergeten en hun herinnering zal met hen het graf in gaan. 
Het ga je goed Diego. 
 
P. z. Wever. 
WAARDERING
HITS
311
AANGEPAST: 03-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
18.12.21
Graag je feedback a.u.b.:
Leuk geschreven zelfs voor iemand die niet van voetbal houdt
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig