Voor schrijvers, door schrijvers
544 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

129 Hits

Publicatie op:
Het geheim van Napels.
Woensdag 25 november zal altijd bijblijven als de dag dat Diego Armando Maradona van ons heen ging. De ganse wereld kreunde onder het Coronageweld doch deze pandemie verdween op slag bij het heengaan van dit Argentijnse godenkind. Hij had net de leeftijd bereikt van 60 jaar toen zijn hart besloot dat het genoeg was en er mee ophield. Genoeg geleefd. Genoeg gelopen, gedribbeld, gedronken, gesnoven en vooral,  geneukt. Zo geniaal en gretig hij op de groene mat was zo groot en geil was ook zijn honger naar vrouwelijk schoon. Radio trottoir berichtte dat Don Diego in zijn leven met plusminus 6000 vrouwen het bed deelde.  Laat dit nu nog een beetje overdreven zijn het zullen er in elk geval véél geweest zijn. Een jaar telt, zoals ieder weet, máár 365 dagen. Dan moet je pakweg, 20 jaar, dagdagelijks, van bil gaan, met telkens een andere vrouw om in de buurt van dat aantal te komen. Híj zal er, op een viriele dag, wel eens méér dan één gepakt hebben dus het kán kloppen. Bewonderenswaardig libido. Dan zal hij naast de hand van God nog wel over een ander goddelijk lichaamsdeel beschikt hebben. Hij had ook steeds een entourage rond zich waar drank, drugs en vrouwen nooit ver weg waren. Ik bewonder hem eigenlijk dat hij op zaterdagavond nog de tijd nam om een matchke te voetballen. Iedereen heeft ooit wel eens beelden gezien van Pluisje in een of andere discotheek. Omringd door enkele Al Capone types, geflankeerd met een paar snolletjes. Zijn met bloed doorlopen ogen, wijd opengesperd, schuim in de mondhoeken, klaar om de wip van zijn leven te maken ergens in een vestiaire of in de limo op de parking. Zeker weten dat hij regelmatig 's middags wakker werd met who the fuck is dit en ay caramba waar heb ik die binnen gedaan? Een klein beetje jaloezie van ondergetekende is hier wel op zijn plaats. 
Dus vanaf nu, ieder jaar, op 25 november, zullen er massaal veel vrouwen in en rond Napels er wel eens even bij stilstaan. Vrouwen die 35 jaar geleden nog jong en wulps en avontuurlijk waren. Vrouwen die nu zelf tieners en pubers hebben. Vrouwen waarvan ik zeker weet dat veel van hun mannen geen flauw idee hebben. Ieder jaar zullen zij nog wel eens terug flashbacken aan die nacht of dat uurtje met die kleine Argentijn. Ergens op een louche hotelkamer of sjieke Hiltonsuite. Die éne keer dat ze met een heuse wereldster de horizontale tango dansten. Hijzelf zal ze zich allemaal niet meer herinnerd hebben. Zij zullen hun numéro 10 allicht nooit vergeten en hun herinnering zal met hen het graf in gaan. 
Het ga je goed Diego. 
 
P. z. Wever. 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het geheim van Napels."

03.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Met plezier gelezen.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Ontbindende leeftijdsdiscriminatie (365) Han Maas 22-04-2020

    De maatschappelijke druk op de regering en de economie wordt steeds groter. En – het ergste – er is een zondebok gezocht en gevonden: “De overheid kan sterfte niet voorkomen bij oude mensen die...

    Lees meer: Ontbindende...