Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 648

Het eindspel

© Gerard Treffers op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Columns
Hits: 91

Het eindspel

Spellman hapte naar adem. Hij voelde de vele kleine onderhuidse spiertrillingen in zijn hele lichaam samensmelten tot heftige spierkrampen. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Langzaam raakte hij de controle over zijn lichaam kwijt, een toenemende paniek zorgde voor een tsunami van angstgevoelens die hem overspoelde. Zijn verzwakte armen en benen werden gevoelloos en hij kon geen poot meer verzetten. Vastgenageld aan de grond overviel hem een totale machteloosheid. Het was of iemand een knop had omgezet waarna alle functies in zijn lichaam langzaam één voor één uitvielen, behalve dan de folterende pijn, onmacht en paniek die zijn bewustzijn een laatste boost gaven om te overleven. Om hem heen leek de wereld te vergaan. In een split second trokken de gebeurtenissen van de laatste jaren voorbij. 

Ongeveer 2,5 jaar geleden na de 2e golf van covid-19 die al meer dan een miljoen slachtoffers geëist had werd eindelijk een vaccin gevonden. Waar men geen rekening mee gehouden had was dat het virus sterk muteerde tot een nog dodelijkere variant waardoor alle vaccins nutteloos bleken. Miljoenen stierven als ratten op straat. Als reactie op de totale Lock-down die in de gehele wereld ingesteld werden, braken er rellen uit en overal ontstond een totale anarchie. Plunderingen en wetteloosheid mondden uit in een meedogenloze strijd tussen arm en rijk. Gewapende bendes op straat terroriseerden de steden. Beurzen stortten ineen, de gevolgen van de klimaatcrisis werden opeens openbaar: overstromingen, stormen, droogte en natuurbranden. Mensen pleegden massaal zelfmoord. Er volgde een rits van catastrofale aardbevingen met bijbehorende tsunami’s over de gehele wereld die groter waren dan de laatste ‘big ones’ in Haïti en Japan.

Spellman was getuige van de laatste en zwaarste immense aardbeving, terwijl hij aan de grond vastgenageld stond leek de aarde open te scheuren, de zon werd zwart en de maan bloedrood, niet alleen de aarde beefde in al zijn voegen maar ook de hemel leek open te breken en Spellman zag sterren vallen op de aarde. In zijn machteloosheid probeerde hij opnieuw te vluchten maar hij werd steeds meer en meer in een moordend tempo op en neer geschud. In zijn extreme doodsangst zweette hij uit al zijn poriën bloed. Huizen stortten in, bomen knapten als luciferstokjes af. Hagelstenen zo groot als voetballen stortten naar beneden. Een dreigend en onheilspellend geraas nam oorverdovend toe.  Alles om hem heen leek te wankelen te schudden en te trillen. Langzaam voelde hij al het leven uit zich stromen. Nog voor Spellman de laatste adem uitblies zag hij dat er plotseling in de hemel met grote letters geschreven werd:

‘TILT ‘     ‘GAME OVER’

 

 

zie ook www.treffersintroubles.nl 

Dit artikel delen?

De waardering voor: "Het eindspel"

Geschreven door Gerard Treffers .

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

Klik op het gewenste aantal sterren om een waardering te geven. Daarbij: 5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

zwart-wit perspectief
| ruby thijs | Quote