A Waegeman

Het blauwe monster

© A Waegeman op 08.06.2021.

Het blauwe monster
Ze had er een zware werkdag opzitten. Thuisgekomen snel wat eten gemaakt en gras gemaaid. Straks zou ze lekker een drankje nemen en zich neerploffen op haar tuinterras. Met blik op oneindig. Genietend van de stilte. Voor zich uit kijkend, zo ver ze kon. Dromend genieten van de prachtige natuur, van de groeiende maïs, van het getjilp van de vogels in de eik. Ze kon bijna wenen van intens geluk. De poes lag in het zonnetje te spinnen. Maar plots werd ze onrustig. Ze zette haar kop scherp. Ook zij hoorde het. Een zoemend geluid. Het klonk eerst ver, maar het leek alsmaar dichter te komen. Ze dacht aan een ufo die uit de hemel neerdaalde en boven de grond bleef hangen. Maar ze zag geen ufo. De eik stond in de weg. Het geluid kwam dichter en werd dreigender. Ze zette haar zonnebril op zodat niemand haar kon herkennen. Vanachter de eik gluurde ze naar de wijdse oppervlakte. Nu zag ze het. Een stalen monster. Het spreidde zijn tentakels open. Het kwam haar richting uit. De poes sprong recht. De vogels vlogen met luid gekrijs weg alsof hun leven ervan afhing. De meters lange tentakels rolden zich uit en gingen heen en weer, alsof het monster dronken was. Een waas van blauw vocht kwam als een nevel uit zijn uiteinden en verspreidde zich over het landschap. Straks zouden de tentakels alles vastgrijpen en meesleuren naar hun ruimteplatform. Ze had het ooit in de film gezien, mensen die als brandstof werden gebruikt om de boel draaiende te houden. Dit was geen film, dit was echt! We moeten er allemaal aan!  riep het ongedierte. Ze nam snel haar wijntje en bedekte haar glas met haar hand. Anders was ze straks zelf ook zo dood als een pier, net als het ongedierte. Of misschien kreeg ze later wel een vreselijke ziekte. Het monster scheerde langs de eik, de wind stak op en benevelde het terras. Ze kon nog net wegvluchten. Grabbelde al haar hebben en houden bij elkaar en vluchtte naar binnen. Hijgend was ze net op tijd binnen geraakt, ontsnapt aan het blauwe monster.
Om maar te zeggen hoe idyllisch een avond kan starten en hoe snel die weer voorbij kan zijn als ze een achterliggende akker komen besproeien.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.06.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk geschreven. En een verrassend einde.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  08.06.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  M.i. niet echt een column, maar met plezier gelezen.
  Show more
  2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  • A Waegeman 11.06.21
   Dank.. Tja ik kies column omwille van het kort verhaal. Tiens... Misschien kies ik dan beter korte verhalen? Alhoewel het dan wel een heel heel kort verhaal is. Eigenlijk mag schrijverspunt het beoordelen onder welke rubriek ik dit beste kan onderbrengen.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 908
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Miranda Peters: De Ademdief

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.