1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Het blauwe monster

Publicatie op: 08-06-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het blauwe monster

230 Hits.
Het blauwe monster
Ze had er een zware werkdag opzitten. Thuisgekomen snel wat eten gemaakt en gras gemaaid. Straks zou ze lekker een drankje nemen en zich neerploffen op haar tuinterras. Met blik op oneindig. Genietend van de stilte. Voor zich uit kijkend, zo ver ze kon. Dromend genieten van de prachtige natuur, van de groeiende maïs, van het getjilp van de vogels in de eik. Ze kon bijna wenen van intens geluk. De poes lag in het zonnetje te spinnen. Maar plots werd ze onrustig. Ze zette haar kop scherp. Ook zij hoorde het. Een zoemend geluid. Het klonk eerst ver, maar het leek alsmaar dichter te komen. Ze dacht aan een ufo die uit de hemel neerdaalde en boven de grond bleef hangen. Maar ze zag geen ufo. De eik stond in de weg. Het geluid kwam dichter en werd dreigender. Ze zette haar zonnebril op zodat niemand haar kon herkennen. Vanachter de eik gluurde ze naar de wijdse oppervlakte. Nu zag ze het. Een stalen monster. Het spreidde zijn tentakels open. Het kwam haar richting uit. De poes sprong recht. De vogels vlogen met luid gekrijs weg alsof hun leven ervan afhing. De meters lange tentakels rolden zich uit en gingen heen en weer, alsof het monster dronken was. Een waas van blauw vocht kwam als een nevel uit zijn uiteinden en verspreidde zich over het landschap. Straks zouden de tentakels alles vastgrijpen en meesleuren naar hun ruimteplatform. Ze had het ooit in de film gezien, mensen die als brandstof werden gebruikt om de boel draaiende te houden. Dit was geen film, dit was echt! We moeten er allemaal aan!  riep het ongedierte. Ze nam snel haar wijntje en bedekte haar glas met haar hand. Anders was ze straks zelf ook zo dood als een pier, net als het ongedierte. Of misschien kreeg ze later wel een vreselijke ziekte. Het monster scheerde langs de eik, de wind stak op en benevelde het terras. Ze kon nog net wegvluchten. Grabbelde al haar hebben en houden bij elkaar en vluchtte naar binnen. Hijgend was ze net op tijd binnen geraakt, ontsnapt aan het blauwe monster.
Om maar te zeggen hoe idyllisch een avond kan starten en hoe snel die weer voorbij kan zijn als ze een achterliggende akker komen besproeien.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

09.06.21
Feedback:
Leuk geschreven. En een verrassend einde.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.06.21
Feedback:
M.i. niet echt een column, maar met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • A. Waegeman 11.06.21
  Dank.. Tja ik kies column omwille van het kort verhaal. Tiens... Misschien kies ik dan beter korte verhalen? Alhoewel het dan wel een heel heel kort verhaal is. Eigenlijk mag schrijverspunt het beoordelen onder welke rubriek ik dit beste kan onderbrengen.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Hot and crowdy
978
Lezen?
Column
Lock down
708
Lezen?
Column
Er zijn erger dingen dan dat
546
Lezen?