Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

182 Hits

Publicatie op:
Hersluitbare verpakking

‘Rustig ademhalen… het regent zonnestralen…’ Ik heb last van een goed humeur. Heerlijk, brood met ham. Vooral dat randje vet. ‘Hersluitbare verpakking’. Handig. Even kijken, waar is het beginnetje? Misschien de onderkant? Nee, ook niet. Ik draai de verpakking weer om. Ah! Daar zit de snoodaard. Waarom heeft die trut van de supermarkt het etiketje nu juist over de sluiting geplakt? – een occlusie nadert.

Geen beweging in te krijgen – het regent harder. Rustig ademhalen. De schaar dan maar? Nee, wat meer kracht zetten… Ik schiet uit! De melk stroomt als een stortbui over mijn broek.

Het onweert nu, de ham flitst door de keuken en ik roep met meer volume de naam van ‘Iemand’ dan zeshonderd zingende godsdienstwaanzinnigen uit Staphorst.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Hersluitbare verpakking"

© Han Maas

In elke boekenwinkel: