Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Herfst van mijn leven

Ik ben in de leeftijdloze herfst beland. Herfstlieden zoals ik zitten pakweg tussen de achtenvijftig en achtenzeventig jaar. Tussen de tweeënzestig en tweeëntachtig mag van mij ook. Mijn punt is dat men de leeftijd van herfstlieden moeilijk kan raden. Sommige uit onze groep ambiëren nog een carrière of zoeken een nieuwe uitdaging. Anderen vinden het we genoeg zo en bouwen hun werk af of zijn er al mee gestopt. We zitten in een ingewikkelde levensfase. Voor vrouwen is het baren van kinderen zo'n beetje uitgesloten, alleen het krijgen van een kleinkind kan eventueel nog een optie zijn. Over het algemeen genomen vinden we bij een zoektocht naar een nieuwe woning, vooral gemak belangrijker dan vierkante meters. De invulling van onze vrije tijd is op zijn zachts gezegd tegenstrijdig. We verlangen naar heerlijke rust en tegelijkertijd zoeken we naar drukke bezigheden. Kortom we streven naar een zinvol bestaan, maar ontwijken teveel gedoe. We kijken opgetogen uit naar een fijne toekomst, alleen zit het verleden ons af en toe in de weg. We voelen ons fit, maar daarbij hebben we wel regelmatig last van PHPD (Pijntje Hier Pijntje Daar).

Voor de meeste herfstlieden zijn de zomerjaren ongemerkt voorbij gevlogen. We moeten daarbij vaststellen dat we de tijd te vaak door onze vingers hebben laten glippen. Met het excuus van te veel sores aan het hoofd, konden we toen voor ons gevoel niet te lang stilstaan bij mooie momenten en zijn daarom onze gelukshaltes zo'n beetje blindelings voorbijgegaan. En nu zijn we opeens te oud voor: ..... Vul maar in. Nota bene ons hierover te ergeren is verspilde emotie en volkomen zinloos.

Hoe oud zou die levenslustige zeventiger zijn? Hoeveel jaren telt de uitgebluste zestiger? We zijn beslist geen homogene groep. De ware leeftijd van herfstlieden is niet te schatten. Door ons gedrag verwarren we de medemens. Niet alleen de lentekinderen, de zomervolwassenen en de winter bejaarden, nee we benevelen ook onszelf. Zijn we jong, oud of te?

Verontrustend vind ik dat er een onderzoek schijnt te bestaan waarin vermeld wordt dat mensen vanaf vijftigjarige leeftijd elkaar niet meer aantrekkelijk vinden. Lekker dan! In de herfstfase een relatie beginnen met een leeftijdgenoot komt er dus op neer dat deze gedoemd is tot een platonische verhouding. Alleen voor seks mijn pijlen te richten op veertigers klinkt ook weer te vermoeiend. Bovendien zou dit een kansloze missie zijn, want qua uiterlijk zit ik duidelijk in de herfst. Daarom zoek ik andere mogelijkheden om mijn driften te sussen. Schrijven lijkt me een goed alternatief. Waarover? Misschien over het feit dat ik in de leeftijdloze herfst ben beland. 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 266
(Gemiddelde waardering 4.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten