Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 683

HEERLIJKE MENSEN, DIE VOETBALTRAINERS

Afgelopen zaterdag zag ik voetbaltrainer Ron Jans op tv. Bij OP1.  Of Ab1 zoals het tegenwoordig heet. Prachtige man, die Ron.. Ik zag hem in OP1 enkele semi-serieuze zaken naar voren brengen in een discussie. Gebeurt niet vaak. Meestal lullen voetbalwezens uit hun nek. Ron niet!  Ron heeft meer gelezen dan alleen de ontvoering van Heineken in stripverhaalvorm.

Gelukkig zaten er geen andere trainers aan tafel want andere voetbaltrainers en voetballers die meedoen aan, waar dan ook, zijn het nooit eens met elkaar. Regel één in de voetbalwereld luidt: wees het nooit eens met iemand. Ook niet als jij ongelijk hebt. Jans bedacht daar wat op. Zodra iemand zijn mening aanvecht trekt hij zijn mond in een heel strakke enigszins gebogen streep. Dan weet iedereen: nu even dimmen en Ron gewoon gelijk geven. Echt niemand kan zo goed zijn mond in een lange strakke gebogen streep trekken als Ron.

Een heel andere trainer is Gert-Jan Verbeek. Vind ik ook zo’n geweldig mens. Gert-Jan is een echte no-nonsense trainer. Ook hem moet je niet tegenspreken. In tegenstelling tot Ron doet Gert-Jan niets aan zijn mond. Gert-Jan trekt een frons in zijn voorhoofd en begint binnensmonds te mompelen. Dat schrikt af!

Wat Gert-Jan ook graag doet, is in ontbloot bovenlijf blokhutten bouwen met zijn blote handen. Hij heeft dat ooit bij een club als trainingsoefening ingevoerd. Alle spelers moesten toen met een bijl bomen hakken voor een nieuwe blokhut. Er was één speler die het bijltje erbij neer wilde gooien maar toen hij de frons van Gert-Jan zag, sloeg hij van schrik met de bijl in zijn eigen rug. Dat effect had Gert-Jan nu eenmaal op mensen.

Nog een verschil met Jans is de kleding van Gert-Jan. Als Gert-Jan niet met ontbloot bovenlichaam een blokhut bouwt is zijn dagelijkse tenue een trui van Zeeman met daaronder iets wat op een overhemd lijkt.

Ron Jans echter staat dagelijks op het veld in een krijtstreeppak de witte lijnen in het doelgebied te vingerverven terwijl Gert-Jan op dat moment zijn spelers bij wijze van straftraining in sloten laat springen. Met een schaal gestampte muisjes op hun rug en gekleed in blote kont, koppel en speer.

Heerlijk, je kan toch alleen maar houden van zulke mensen?

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Paco Painter
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 167
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "HEERLIJKE MENSEN, DIE VOETBALTRAINERS"

Geschreven door Paco Painter . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
22.06.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...