• Columns

  Columns op Schrijverspunt
 • Informatie

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Heeft u dit wel eens meegemaakt?

Als ik door mijn woonplaats ga met het openbaar vervoer heb ik tijd genoeg om alles lekker te bekijken en dat doe ik dus ook lekker op mijn gemak. En dan kom je soms toch wel wat rare dingen tegen. Zo ook laatst het volgende. 


Ik weet niet of u naar huizen, bomen en tuinen kijkt als u rondgaat, maar ik dus wel en er vallen heus wel dingen op, ook rare dingen, zoals het volgende verhaal. 

Ik ben groot gebracht met het feit dat de huisnummers van de huizen verdeeld zijn in de straat, aan de ene kant de even nummers en aan de andere kant de oneven nummers. Dit was zelfs in de Brabantse plaats waar ik ben geboren: de wijk was niet groter dan een plein in het bos, maar de even nummers lagen links - als je van de spoorwegovergang af kwam - en de oneven nummers aan de rechterkant. Een kleine uitzondering was een huis in een zijstraatje, maar zelfs dat nummer, nr 10, lag links en de oneven nummers rechts. 


Afgelopen week reed ik weer door mijn woonplaats Harderwijk, vanuit de stad, door de wijk Frankrijk naar de wijk Stadsdennen, in feite een reis van een nieuwere wijk met flinke huizen en kapitale bungalows, naar een opgeknapte wijk, en zeker verschillend. 

Het OV gaat door deze wijken om zo weer via andere wijken naar het Station te gaan en dan weer via het centrum richting de wijk Frankrijk. 

De wijk Frankrijk heeft een een route dwars door de wijk waarover het OV rijdt om zo weer in de wijk Stadsdennen te komen via de Vondellaan. Als je vanuit de wijk Frankrijk kijkt, liggen de even nummers aan de rechterkant en de oneven nummers aan de andere kant. Voordat de straat de wijk Stadsdennen binnenkomt, verandert de naam in Vondellaan. 


Op zich niets geks, zou u nu willen zeggen, neen tot zover, alles normaal, echter nu komt het: op het moment dat de straat door de wijk Frankrijk overgaat in de Vondellaan, veranderen - en terecht - ook de nummers van de huizen, nieuwe straat, andere nummers. Maar men heeft het zo aangepast, dat de even nummers naar de linkerkant zijn verhuisd en de oneven nummers naar de rechterkant.  Met andere woorden: in een doorgaande route dwars door Harderwijk heen, veranderen de even en de oneven huisnummers van de ene kant naar de andere kant van de weg. 

Ik moet toegeven, dat ik het nog niet eerder heb meegemaakt. Zeer opvallend en zo weinig reclame overgemaakt. 

Bij deze, en daarbij komt dan nog: Harderwijk is zo wie zo de moeite waard om eens doorheen te rijden en alles in u op te nemen. 


By the way, hoe gaat de postbode hier mee om?

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 201
(De gemiddelde waardering is 2 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor deze rubriek met een hoge waardering van bezoekers.

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Reinder Veelinx

Boeren

okt 28, 2019 Machteld Berkelmans

De grote verdwijntruc

dec 09, 2019 Evelien Deblock

Een 149 BJ2 tje

nov 17, 2019 Gerard Treffers

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Schrijf een verhaal in maximaal 500 woorden. Je verhaal dient te beginnen met een vaste, door jou, uit de mogelijkheden, te kiezen, eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin. Je…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…