Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Happy

Zo ligt hij nog aan de borst en zet wankelend zijn eerste stapjes en het volgende moment – zo voelt het toch – viert hij zijn zesde (!) verjaardag al. Op uitdrukkelijk verzoek van onze ‘kleine’ jongen is de hele klas bij ons thuis uitgenodigd. Ach ja, een beetje uitdaging op zijn tijd houdt je scherp, toch?

Daar zaten ze dan: twaalf kleine kleutertjes netjes naast elkaar op onze hoekbank. Toegegeven, dat was meteen ook het énige moment dat ze zo keurig en stil zaten (en over hoe ‘keurig’ ons huis er na afloop uitzag, zal ik maar zwijgen).
Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? Met taart natuurlijk! Waarop heel aantrekkelijk zes kleine kaarsjes brandden. Maar voor de kleine (b)engeltjes mochten aanvallen, moest er uiteraard eerst nog gezongen worden voor de jarige.

Nu moet u weten dat onze zoon nogal perfectionistisch is. Als hij een tekening maakt en dit – in mijn ogen vaak Picassowaardige – kunstwerk niet volledig naar zijn zin is, eindigt het vel papier onverbiddelijk in een prop, al dan niet gepaard gaand met een paar traantjes.
Dus toen zijn klasgenoten uit volle borst Happy birthday begonnen te zingen en hij ineens keihard “Fout!” riep, hield ik mijn hart vast.

Het zat zo: ze zongen
“Happy birthday to you
in de wei staat een koe
en de koe zegt: I love you
happy birthday to you.”

Ik probeerde de boel te redden en zei met een zo groot mogelijke glimlach:
“En nu nog een keertje met de juiste tekst …” en zette in:
“Happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday lieve D.
happy …”

“FOUT! FOUT! FOUT!” klonk het opnieuw naast me.
Je kon een speld horen vallen. Wat best knap is met twaalf kleuters in huis.

Maar nog voor ik van mijn verbazing was bekomen, begon zoonlief voor een volslagen verbijsterd publiek te zingen:
“Happy birthday to you
in de wei staat een koe
en de koe laat een prot*
en de wei was kapot.“

Hij sloot af met een ondeugende grijns en glinsterende oogjes.
Daar waren we mooi ingestonken.

 

* Vlaams voor scheet, maar dat had u wellicht al begrepen

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 217
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Eigenwijs

sept 27, 2019 Kort verhaal Annemieke Spaander

Meer schrijfactiviteiten