Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 671

Hamer en pen

Rainier Knieper vroeg mij in het voorjaar van 2010 om redactielid van Schrijverspunt te worden. Ik accepteerde zijn aanbod, pakte de hamer op en timmerde samen met hem aan een stevig podium voor debuterende schrijvers. Regelmatig schreef ik artikelen en columns voor de website en zo nu en dan vonden er redactievergaderingen plaats waarin we brainstormden over hoe Schrijverspunt nog beter kon worden. Na verloop van tijd werd ik benoemd tot ‘opzichter’ van de rubrieken recensies en columns. Nog weer later besloot de redactie dat Schrijverspunt ook op Twitter en Facebook te vinden moest zijn. Het onderhouden van die accounts kwam ook voor het grootste gedeelte voor mijn rekening. En zo werd het timmeren aan Schrijverspunt een vast onderdeel van mijn dagelijks leven.

Halverwege september zat ik achter mijn bureau. Plotseling werd ik venijnig toegesproken door mijn pen: ‘Zeg luister eens, dat boek dat zich al zo lang in mij verschuilt, wil nu eindelijk wel eens geschreven worden. Maar jij bent al druk genoeg met je eigen bedrijf en dan besteed je ook nog zo veel aandacht aan Schrijverspunt, dat er nooit tijd over is!’ Ik besefte opeens dat ik, door zo intensief te bouwen aan een podium voor anderen, mijn eigen schrijfdromen had weggestopt. Ik nam contact op met Rainier en Alexander en liet hen weten dat ik de Schrijverspunthamer voorgoed neer wilde - moest - leggen. ‘Ik hoop dat jullie begrijpen dat mijn eigen bedrijf meer aandacht nodig heeft en dat mijn pen verschrikkelijk ongeduldig begint te worden.’ Gelukkig deden ze dat.

Per 1 oktober heb ik de redactie verlaten. Het getimmer van de afgelopen jaren heeft me ontzettend veel ervaring, kennis en nieuwe, waardevolle contacten opgeleverd en daar ben ik heel dankbaar voor. Zonder Schrijverspunt was ik niet, waar ik nu ben. Ik ben blij dat ik een uiterst solide podium achter kan laten en wens de redactieleden, zowel op persoonlijk, als op Schrijverspuntgebied, alle goeds voor de toekomst toe.

 

© Christien Romp 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Christien Romp
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 1784
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Hamer en pen"

Geschreven door Christien Romp . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!