Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Hamer en pen

Rainier Knieper vroeg mij in het voorjaar van 2010 om redactielid van Schrijverspunt te worden. Ik accepteerde zijn aanbod, pakte de hamer op en timmerde samen met hem aan een stevig podium voor debuterende schrijvers. Regelmatig schreef ik artikelen en columns voor de website en zo nu en dan vonden er redactievergaderingen plaats waarin we brainstormden over hoe Schrijverspunt nog beter kon worden. Na verloop van tijd werd ik benoemd tot ‘opzichter’ van de rubrieken recensies en columns. Nog weer later besloot de redactie dat Schrijverspunt ook op Twitter en Facebook te vinden moest zijn. Het onderhouden van die accounts kwam ook voor het grootste gedeelte voor mijn rekening. En zo werd het timmeren aan Schrijverspunt een vast onderdeel van mijn dagelijks leven.

Halverwege september zat ik achter mijn bureau. Plotseling werd ik venijnig toegesproken door mijn pen: ‘Zeg luister eens, dat boek dat zich al zo lang in mij verschuilt, wil nu eindelijk wel eens geschreven worden. Maar jij bent al druk genoeg met je eigen bedrijf en dan besteed je ook nog zo veel aandacht aan Schrijverspunt, dat er nooit tijd over is!’ Ik besefte opeens dat ik, door zo intensief te bouwen aan een podium voor anderen, mijn eigen schrijfdromen had weggestopt. Ik nam contact op met Rainier en Alexander en liet hen weten dat ik de Schrijverspunthamer voorgoed neer wilde - moest - leggen. ‘Ik hoop dat jullie begrijpen dat mijn eigen bedrijf meer aandacht nodig heeft en dat mijn pen verschrikkelijk ongeduldig begint te worden.’ Gelukkig deden ze dat.

Per 1 oktober heb ik de redactie verlaten. Het getimmer van de afgelopen jaren heeft me ontzettend veel ervaring, kennis en nieuwe, waardevolle contacten opgeleverd en daar ben ik heel dankbaar voor. Zonder Schrijverspunt was ik niet, waar ik nu ben. Ik ben blij dat ik een uiterst solide podium achter kan laten en wens de redactieleden, zowel op persoonlijk, als op Schrijverspuntgebied, alle goeds voor de toekomst toe.

 

© Christien Romp 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1528
(Gemiddelde waardering 4.7 met 6 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster