Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Inzendingen: 661
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Hamer en pen
© Christien Romp op .
Aantal hits: 1875

Rainier Knieper vroeg mij in het voorjaar van 2010 om redactielid van Schrijverspunt te worden. Ik accepteerde zijn aanbod, pakte de hamer op en timmerde samen met hem aan een stevig podium voor debuterende schrijvers. Regelmatig schreef ik artikelen en columns voor de website en zo nu en dan vonden er redactievergaderingen plaats waarin we brainstormden over hoe Schrijverspunt nog beter kon worden. Na verloop van tijd werd ik benoemd tot ‘opzichter’ van de rubrieken recensies en columns. Nog weer later besloot de redactie dat Schrijverspunt ook op Twitter en Facebook te vinden moest zijn. Het onderhouden van die accounts kwam ook voor het grootste gedeelte voor mijn rekening. En zo werd het timmeren aan Schrijverspunt een vast onderdeel van mijn dagelijks leven.

Halverwege september zat ik achter mijn bureau. Plotseling werd ik venijnig toegesproken door mijn pen: ‘Zeg luister eens, dat boek dat zich al zo lang in mij verschuilt, wil nu eindelijk wel eens geschreven worden. Maar jij bent al druk genoeg met je eigen bedrijf en dan besteed je ook nog zo veel aandacht aan Schrijverspunt, dat er nooit tijd over is!’ Ik besefte opeens dat ik, door zo intensief te bouwen aan een podium voor anderen, mijn eigen schrijfdromen had weggestopt. Ik nam contact op met Rainier en Alexander en liet hen weten dat ik de Schrijverspunthamer voorgoed neer wilde - moest - leggen. ‘Ik hoop dat jullie begrijpen dat mijn eigen bedrijf meer aandacht nodig heeft en dat mijn pen verschrikkelijk ongeduldig begint te worden.’ Gelukkig deden ze dat.

Per 1 oktober heb ik de redactie verlaten. Het getimmer van de afgelopen jaren heeft me ontzettend veel ervaring, kennis en nieuwe, waardevolle contacten opgeleverd en daar ben ik heel dankbaar voor. Zonder Schrijverspunt was ik niet, waar ik nu ben. Ik ben blij dat ik een uiterst solide podium achter kan laten en wens de redactieleden, zowel op persoonlijk, als op Schrijverspuntgebied, alle goeds voor de toekomst toe.

 

© Christien Romp 

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Hamer en pen"

Geschreven door Christien Romp . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart