Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 651

Hamer en pen

© Christien Romp op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Columns
Hits: 1750

Rainier Knieper vroeg mij in het voorjaar van 2010 om redactielid van Schrijverspunt te worden. Ik accepteerde zijn aanbod, pakte de hamer op en timmerde samen met hem aan een stevig podium voor debuterende schrijvers. Regelmatig schreef ik artikelen en columns voor de website en zo nu en dan vonden er redactievergaderingen plaats waarin we brainstormden over hoe Schrijverspunt nog beter kon worden. Na verloop van tijd werd ik benoemd tot ‘opzichter’ van de rubrieken recensies en columns. Nog weer later besloot de redactie dat Schrijverspunt ook op Twitter en Facebook te vinden moest zijn. Het onderhouden van die accounts kwam ook voor het grootste gedeelte voor mijn rekening. En zo werd het timmeren aan Schrijverspunt een vast onderdeel van mijn dagelijks leven.

Halverwege september zat ik achter mijn bureau. Plotseling werd ik venijnig toegesproken door mijn pen: ‘Zeg luister eens, dat boek dat zich al zo lang in mij verschuilt, wil nu eindelijk wel eens geschreven worden. Maar jij bent al druk genoeg met je eigen bedrijf en dan besteed je ook nog zo veel aandacht aan Schrijverspunt, dat er nooit tijd over is!’ Ik besefte opeens dat ik, door zo intensief te bouwen aan een podium voor anderen, mijn eigen schrijfdromen had weggestopt. Ik nam contact op met Rainier en Alexander en liet hen weten dat ik de Schrijverspunthamer voorgoed neer wilde - moest - leggen. ‘Ik hoop dat jullie begrijpen dat mijn eigen bedrijf meer aandacht nodig heeft en dat mijn pen verschrikkelijk ongeduldig begint te worden.’ Gelukkig deden ze dat.

Per 1 oktober heb ik de redactie verlaten. Het getimmer van de afgelopen jaren heeft me ontzettend veel ervaring, kennis en nieuwe, waardevolle contacten opgeleverd en daar ben ik heel dankbaar voor. Zonder Schrijverspunt was ik niet, waar ik nu ben. Ik ben blij dat ik een uiterst solide podium achter kan laten en wens de redactieleden, zowel op persoonlijk, als op Schrijverspuntgebied, alle goeds voor de toekomst toe.

 

© Christien Romp 

Dit artikel delen?

De waardering voor: "Hamer en pen"

Geschreven door Christien Romp .

4.675

(De gemiddelde waardering is 4.7 door 6 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Reacties   

# Hamer en penGuest 02-10-2013 13:25
Je zult zonder meer gemist worden, Christien. Er staat nu een heel mooi Schrijverspunt waar je met trots naar kunt kijken.
Heel veel succes met alles wat je wilt doen. Warme groet !
# dankChristien Romp 02-10-2013 13:37
Dank voor je warme woorden, Mieke. Zeer gewaardeerd!
:-)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Talkshowburgers en factcheckers
| marjon klomps | Column