Samuel van den Brink

Groene stroom

© Samuel van den Brink op 27.08.2022.

In plaats van richtingloos een stuk te schrijven, zoals ik dat meestal doe, wil ik het vandaag eens anders aanpakken.
Soms moet je als kunstenaar, artiest, wat nieuws proberen.

Daarom heb ik mijzelf vandaag een opdracht gegeven: 
Schrijf een stuk over het eerste onderwerp wat in je opkomt.

Ik praat tegen mezelf in de tweede persoon enkelvoud, merk ik. 

Het eerste wat in mij opkwam was 'groene stroom'.

Nou ja, dat is niet helemaal waar. 
Het allereerste wat in mij opkwam was de impact die het luisteren naar 'War of the World' van Jeff Wayne heeft op mijn geestesgesteldheid terwijl ik, cruisecontrol aan, precies 80 kilometer per uur rijdend op de ring van Amsterdam, kijk naar de ondergaande zon en mij probeer voor te stellen hoe de wereld nu zou reageren op een imminente invasie van superieure, boosaardige Marsmannetjes.

Maar daar zit geen uitdaging in. 
De muziek is namelijk in één woord ge-wel-dig, ik word er heel blij van en de mensheid is simpelweg klaar voor voor exterminatie. Een woord wat door mij vernederlandst is en 'uitsterving door uitroeiing' betekent.
Althans, ik vind dat het dat betekent.

We zijn overduidelijk met teveel mensen en ook al hebben de Chinezen met Corona hun best gedaan, het is niet genoeg geweest. 
Als we met 4 miljard mensen overblijven, zouden Moeder Aarde, Vadertje Tijd, Moeder Natuur, het Vaderland en de rest van de familie Wereldbol daar behoorlijk van opknappen. 
Dat hebben ze op Mars al ervaren. 

Bijkomend voordeel is, dat er dan in ieder geval voldoende groene stroom opgewekt kan worden om in de behoefte van deze vierduizendmiljoen en een paar zielen te voorzien. 

Dat scheelt.

En zo gaat het dan toch over groene stroom.

Het heeft wel wat, dat doelgericht schrijven.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  15.09.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heerlijk stukje
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  03.09.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Goed geschreven, met een kwinkslag en daar hou ik wel van.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 342
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Shay - Tijan

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.