Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Groen

Het is zeventien maart, St. Patrick’s Day, de dag waarop de Ieren hun beschermheilige herdenken. Het eiland kleurt nog een extra aantal schakeringen van groen. De bewoners hullen zich in groten getale in de tint van de shamrock, het klaverblad. Het is een feestdag, maar ook een dag van herdenken en verlangen. Zij die zijn gebleven willen assimileren in hun landschap, er eeuwig aard- en nagelvast mee verbonden zijn. Dat geldt niet minder voor hun volksgenoten overzee, in de Verenigde Staten of Australië, waar naartoe honger, armoede en ellende in Erin hen ooit dreef. Om nooit te vergeten. Wie er voet aan wal zet, is direct verloren. De prachtige lieflijke landschappen en even prachtige lieflijke bevolking veroveren harten zonder enige strijd. Vooral Tukkers identificeren zich direct met de Ieren. Twente is ook een eens uitgebuit eiland, zij het zonder zee eromheen. Het glooiende landschap en het diepverankerde gevoel daarbij te willen horen, zijn exact hetzelfde. St. Patrick kerstende Ierland en St. Plechelmus, die door deze landstreken trok, was een Ier. Bless you all! Tukkers in Amsterdam of Rotterdam hebben dezelfde hartslag als Ieren in New York of Chicago. Ik wil de Oude Markt in Enschede niet vergelijken met Temple Bar in Dublin, maar het grootverbruik aan bier ontloopt elkaar weinig. De aard van de mensen heeft immers brandstof nodig. Groot verschil tussen de broedervolken is dat Ieren drinken om uitgelaten te verstillen, terwijl Tukkers naar hun vermaarde, door mij verguisde, volksaard streven. Je moet flink zuipen om nuchter te worden!

17 maart 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 350
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten