1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  428 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 10-10-2020

Hits: 436

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gouden Televizier-Ring - lieve Tim

Aangepast: 11-10-2020

Dat Chantal Janzen zelfs zonder extensions haar prijs zou komen ophalen, ja dat wisten we wel. Maar dat griezel Meiland op 59-jarige leeftijd de prijs voor aankomend talent zou krijgen was niet te voorzien. Hoewel, hoelang heeft hij er niet over gedaan om uit de kast te komen? Talent verloochent zich niet.

De mooie Miljuschka Witzenhausen viste achter het op haar jurk gelijkende (mooie!) visnet, waarin ze zich had gehesen. Ze komt terecht op voor vrouwen met een maatje meer. Maar dat wil niet zeggen dat je je rond moet eten, want wat er aankomt, gaat er niet vanzelf af. En je wil toch later niet de felbegeerde prijs in ontvangst nemen als presentatrice van het programma Obese, neem ik aan. Let op je gezondheid!

Behalve als presentator van Spuiten en Slikken – het voorlichtingsprogramma van BNN voor drugsgebruik – waarin hij zijn eigen wiettuintje had, was Tim Hofman overal voor genomineerd. Maar Spuiten en Slikken is verleden tijd, hier had hij zijn mond van vol. Nee, Tim is een lieve jongen die uit handen van M. v. N., ex-DWWD, de Gouden Televizier-Ring krijgt. Stemmen heeft hij uiteraard van online-publiek gekregen, maar bij DWWD was hij vaak te gast, als voorvechter van het kinderpardon. Over de rug van een met uitzetting bedreigd vreemd bijdehand ventje dat hij had meegenomen, streed hij voor de goede zaak. Ook doet hij dat in het online programma #BOOS. Dat hij als galbak een gebroken kaak hierdoor opliep, neemt hij voor lief, lieve Tim. En nu ‘pikt hij een lijk mee’ als presentator van het programma Over Mijn Lijk. Hier worden doodzieke jongeren helaas niet beter van. Ik denk toch even terug aan Johnny de Mol, als winnaar van SynDROOM enkele jaren geleden. Ook zo’n lieve jongen.

Een wat oudere bescheiden man, die het niet van online moet hebben, zit geduldig te wachten. Met hem is – hoe tegenstrijdig dan ook – een videoverbinding. Van komiek heeft hij zich ontwikkeld tot presentator en geweldig acteur. Een écht (aankomend) talent op latere leeftijd, het kan wel! Hij valt buiten alle prijzen: André van Duin.

Een meisje uit Den Haag kijkt met haar maatje meer verlekkerd naar de jurk van Miljuschka.

‘Je zult toch even moeten wachten tot je achttien wordt,’ zegt haar vader. ‘Maar dan krijg ik maar tienduizend euro, papa.’ ‘Welnee, oom Mark zegt dat je een apart meisje bent. Je krijgt heus wel wat je toekomt, lieverd.’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.10.20
Feedback:
Goeie column Han!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.10.20
Feedback:
Sterke column, Han. Je geeft hierin exact weer waarom ik nooit naar de uitreiking van de Televizierring kijk.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Han Maas 11.10.20
  Dank je, Ewald. Je hebt helemaal gelijk.
  • Ewald Hagedorn 11.10.20
   Tenzij je er een column over wil schrijven; dan móet je natuurlijk wel kijken. Ik laat het graag aan jou over, Han, ook volgend jaar weer.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
771
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
768
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
704
Lezen?